Zavřít reklamu

Emotikony na jablečných zařízeních vyvolávají v poslední době poměrně silné emoce. Není tomu tak dávno, co se v USA proti Applu vzbouřili milovníci bagelu, kteří nesouhlasili s jeho podobou v iOS 12, či lidé se zrzavými vlasy, kteří poukazovali na málo možností úprav svých emoji, a už tu máme další podobný případ. Vědci z Monterey Bay Aquarium si totiž začali stěžovat na emoji sépie, která je dle nich vytvořena zcela špatně. 

Vědci zabývající se výzkumem mořských živočichů začali poukazovat na to, že sépie, kterou Apple použil jakožto předlohu pro svou emoji, má “sifón”, který jí slouží mimo jiné na vylučování či dýchání, na špatném místě. Zatímco jablečná sépie jej totiž má na čele, v reálu se “sifón” nachází na spodní straně jejího těla. 

28792-45494-181205-Squid-l

Poměrně úsměvné na celé “sifónové kauze” je i to, že si za ní Apple může zcela sám. Podobný desingnový prvek se totiž nachází jen u jeho emoji sépie, konkurence v čele se Samsungem, Microsoftem či Facebookem žádný podobný výčnělek na své sépii, který může mnohým připomínat nos, nemají. 

Podívejte se na evoluci některých oblíbených emoji: 

Přestože nelze v tuto chvíli se stoprocentní jistotou říci, jak se bude situace ohledně emoji sépie nadále vyvíjet, je velmi pravděpodobné, že tento povyk nechá Apple chladným. Jedná se totiž o emoji, která se mezi ty nejvyužívanější rozhodně neřadí a její nedokonalost se tak dá svým způsobem tolerovat – tím spíš, když z ní bez problému poznáte, o co se jedná. 

chobotnice

Dnes nejčtenější

.