Zavřít reklamu

Společnost IBM se rozhodla vzít pod svá křídla softwarovou společnost Red Hat. Za tu zaplatí neuvěřitelných 34 miliard dolarů, tedy více než třičtvrtě bilionu korun. Díky tomu je tak tento nákup suverénně největší akvizicí IBM.

Z nákupu jsou v IBM nadšení, jelikož v něm vidí obří potenciál a věří, že se díky němu dokáže prosadit na daleko více pozicích. “Akvizice Red Hat mění hru. IBM se stane světovou jedničkou v poskytování hybridního cloudu, nabídne společnostem jediné řešení otevřeného cloudu, které otevře plnou hodnotu cloudu pro jejich podnikání,” nechala se slyšet šéfka IBM Ginny Rometty, který by rád podle dostupných informací rozšířil nabídku softwarů založených na předplatném. IBM totiž nyní čelí zhoršeným prodejům softwarů, se kterými jde ruku v ruce i slábnoucí poptávka po serverových počítačích. Koupě Red Hat by ale měla tento problém alespoň částečně zažehnat a IBM pomoci v cloudovém boji s Amazonem, Microsoftem či Alphabet. 

Nákup Red Hatu společností IBM velmi potěšil i jeho akcionáře. Jejich akcie totiž poskočily o 62 % vzůhru a nyní mají hodnoti 190 dolarů za kus a to i přesto, že k uzavření tohoto obřího obchodu dojde až ve druhé polovině příštího roku.

Red Hat je společnost zaměřená na operační systém Linux, který na zakázky firem různě modifikuje pro jejich účely. Ty jim za jejich služby, ať už se jedná o samotné práce či “pouhou” údržbu a technickou podporu, následně platí, díky čemuž se jeví tento nákup IBM jako velmi zajímavým stavebním kamenem právě pro rozvoj předplatného. Co vše ale IBM s Red Hat dokáže je zatím ve hvězdách. 

IBM

Dnes nejčtenější

.