Zavřít reklamu

Poté, co jsme vás včera informovali o brzkém příchodu Apple Pay do České republiky potvrzeném chybou Komerční banky, pro vás máme dnes další důkaz toho, že jablečná platební služba klepe v České republice na dveře. V nejnovější vývojářské beta verzi iOS 12 se nám totiž podařily objevit důkazy, které si nelze vyložit jinak, než právě příchodem Apple Pay v ostré verzi tohoto systému. 

V prvních třech beta verzích iOS 12.1 jsme žádné náznaky příchodu jablečné platební služby neobjevily. S aktualizací na čtvrtou vývojářskou betu však přibyly do systému nové prvky, které potvrzují nejen příchod Apple Pay, ale dokonce i spuštění služby Apple Pay Cash, která umožňuje posílání peněz přes Zprávy například mezi přáteli. Přestože je tato služba zatím dostupná pouze v USA, podle nedávných úniků se jí Apple chystá celosvětově výrazně rozšířit. 

Tyto novinky se v iOS 12.1 Beta 4 objevily: 

Aplikace Wallet v betě nově nabízí možnost přidání platební karty, kterou ale zatím vložit kvůli nepodpoře ze strany bank nelze. Vše je navíc již kompletně přeloženo do češtiny a telefon je nastaven na region Česko, což můžete ostatně vidět i na screenshotech. Do spodní lišty aplikací ve Zprávách pak přibyla ikonka Apple Pay, kterou lze službu vyvolat. Krom toho naleznete novou ikonu Zaplatit při otevření kontaktu. Ani nastavování Apple Pay Cash však samozřejmě nelze dokončit. 

Vypadá to tedy, že nás od spuštění Apple Pay v České republice dělí posledních několik dní, maximálně týdnů. Je totiž krajně nepravděpodobné, že by Apple prvky pro Apple Pay překládal v systému do češtiny, kdyby jej u nás nechtěl co nevidět spustit. Jablečná platební služba tak do naší země dorazí velmi pravděpodobně už s iOS 12.1 či krátce po jeho vydání. To se dá očekávat v horizontu pár týdnů.

apple pay poland

Dnes nejčtenější

.