Zavřít reklamu

Ruku v ruce s uvolněním nových hardwarových produktů či softwarů přichází rok co rok i zajímavé rozhovory s nejvyššími představiteli Applu, kteří o nich v médiích hovoří a fanouškům nastiňují, co vlastně společnost od novinek očekává. Pár zajímavých poznatků tak prozradil v nedávném rozhovoru i Greg Joswiak.

Šéf produktového marketingu iOS, iPhonů a iPadů se rozpovídal především o novince Čas u obrazovky z iOS 12. Ten má podle jeho slov nabídnout uživatelům konkrétní informace o tom, jak a jak často používají své iOS zařízení. Právě to byl ale podle Grega v minulosti v iOS problém. Ten se ale díky spoustě zajímavých dat, které novinka uživatelům nabídne, Applu podařil vyřešit. Vytváření podobných funkcí je navíc podle něj přesně to, co lidé od společnosti typu Apple očekávají. Stále častěji se totiž dostává do popředí téma digitálního zdraví, které právě se sledováním využívání iPhonů či iPadů úzce souvisí. “Myslím, že svět obecně očekává, že Apple přinese řešení obtížných otázek typu digitální zdraví. Máme neuvěřitelné inženýrské a projektové týmy, které na těchto věcech neustále přemýšlí a tvrdě na nich pracují. Na těchto konkrétních věcech jsme pracovali více než rok, než se nám podařilo vytvořit komplexní soubor funkcí, který může pomoci mnoha lidem,” řekl o novince Greg. 

Krom softwarových novinek zabrousil Greg i na téma výhod Applu oproti konkurenci s Androidem. Tu spatřuje především v rychlosti upgradů. Jableční uživatelé totiž zpravidla přechází na nové verze operačních systémů daleko rychleji, než je tomu u Androidu. Nutno však podotknout, že právě v případě Androidu mají na pomalém přechodu lví podíl samotní výrobci, kteří s úpravou softwarů pro své smartphony mnohdy otálí. “Brzy by měl být iOS 12 na zhruba 100 milionech iPhonů. Za pár měsíců pak již očekáváme, že zhruba 80 % zařízení poběží na iOS 12, což je obrovská základna, která bude mít nejnovější operační systém s novými funkcemi a schopnostmi. Tím se žádná jiná platforma nemůže pochlubit.” 

Z Gregových slov je jasně patrné, že je Apple s novým iOS 12 zatím velmi spokojený a věří, že funkce, které do něj vložil, mohou opět měnit svět. Doufejme, že se mu tedy podaří skrze softwarové aktualizace vychytat poslední mouchy tohoto systému, aby o něm mohli uživatelé právoplatně hovořit jako o dokonalém. 

Greg Joswiak

Dnes nejčtenější

.