Zavřít reklamu

O podpoře dvou telefonních čísel u nových iPhonů se v posledních dnech mluví zvlášť v České republice skutečně hojně. Operátor T-Mobile totiž včera skrze tiskovou zprávu prozradil, že je na spuštění potřebné podpory eSIM, která zajistí v nových iPhonech funkčnost jednoho z čísel, připraven a jakmile Apple vydá potřebný softwarový update, budou moci dvě čísla na nových iPhonech zákaznici ihned využívat. A jak se zdá, tato možnost tu bude již velmi brzy.

V první beta verzi iOS 12.1 se v nastavení objevuje novinka ve formě možnosti přidání telefonního čísla přes eSIM. To do telefonu přidáte skrze QR kód, který obdržíte od svého operátora při vyřizování vaší eSIM. Poté už jen stačí vypsat potřebné údaje a číslo si nastavit přesně tak, jak jej chcete využívat – lze jej označit například jako pracovní či mnoha dalšími možnostmi. 

Pokud jste se tedy obávali toho, že bude Apple s přidáním této novinky do systému váhat, můžete začít jásat. Dlouhé čekání, které jsme si užili například v iOS 11 u slíbeného ukládání Zpráv na iCloud, si totiž minimálně pro tentokrát s největší pravděpodobností odpustíme. Samozřejmě tu sice existuje jistá možnost, že podpora Dual SIM Dual StandBy ještě z bety zmizí, vzhledem k využitelnosti novinky je to však poměrně nepravděpodobné. Otázkou tak spíše zůstává, jak rychle bude Apple schopen novou verzi systému otestovat a uvolnit mezi uživatele.

ios12-iphone-dual-sim-control-center-social-card

Dnes nejčtenější

.