Zavřít reklamu

Pro Apple je zatím nejdůležitějším produktem iPhone, který to dokazuje každé čtvrtletí svými skvělými prodeji. Co když ale iPhonům časem odzvoní? S podobnou myšlenkou přišli před víkendem analytici z Wall Street Journal, kteří vidí budoucnost v nositelném příslušenství.

Apple s Apple Watch získal v posledním čtvrtletí 17% podíl na trhu, spolu s AirPods vygenerovaly zisk o velikosti 10 miliard dolarů, což je zlomek v porovnání s iPhonem. Už Apple Watch Series 3 zbavily uživatele povinnosti mít s sebou mimo domov i iPhone (tedy alespoň ve Spojených státech a dalších zemích podporujících eSIM). Tento trend, kdy odhodíme telefon, má i nadále pokračovat. Dalším krokem by mohly být brýle s rozšířenou realitou, často nazývány Apple Glass. Podle analytika společnosti Loup Ventures, Gena Munstera, by se takové brýle mohly dostat na trh v roce 2021 a za prvních 12 měsíců od uvedení do prodeje se jich prodá 10 milionů. U brýlí odhaduje cenu 1300 dolarů.

Koncept Apple Glass od idropnews:

Deník Wall Street Journal vidí osamostatnění Apple Glass až v průběhu několika generací, tedy podobně, jako tomu bylo u Apple Watch. Ve svých úvahách upozorňuje, že nositelné příslušenství může hrát v budoucnosti Applu opravdu velkou roli, kterou potvrzují i některé další zdroje. Prodeje nositelného příslušenství zřejmě prodeje iPhonů v následujících pár letech nepřekonají, mohou ale zaručit fakt, že si zákazníci předplatí nějakou službu Applu, ze kterých má společnost v úmyslu do roku 2021 generovat ročně zisk 50 miliard dolarů. Postupem času tu ale existuje reálná možnost, že právě tyto produkty odsunou dnes ikonický iPhone do ústraní a jeho roli s díky přeberou. Na to, zda se to skutečně stane, si ale budeme muset ještě nějakou chvíli počkat.

Apple Watch AirPods FB

Dnes nejčtenější

.