Zavřít reklamu

V úterý večer vydal Apple druhou opravnou aktualizaci systému macOS High Sierra 10.13.6, která je dostupná pouze pro MacBooky Pro 2018 s Touch Barem. Právě ty totiž vykazovaly v minulých týdnech určité problémy, které se týkaly především přehřívání, sekajícího se Touch Baru či zvláštního praskání v reproduktorech. První problém sice Apple vyřešil již před nějakou dobou první opravnou softwarovou aktualizací, na opravu zbylých problémů si ale museli majitelé nových MacBooků počkat. Čekání je ale díky úterní aktualizaci u konce.

Z poznámek ke druhé opravné aktualizaci jsme se toho bohužel příliš nedozvěděli. Stálo v nich totiž klasické “zlepšuje stabilitu a spolehlivost systému”. Portál MacRumors se však rozhodl Apple kontaktovat a požádal jej o upřesnění novinek, které aktualizace přinesla. A právě vyjádření společnosti potvrdilo opravu praskajících reproduktorů či chyb, které měl na svědomí čip T2. MacBooky by tak již měly být zbaveny veškerých chyb, které mohly jejich majitele trápit. Má to však háček. 

Podle zahraničních fór to vypadá, že aktualizace u všech uživatelů minimálně problém s reproduktory tak úplně nevyřešila. Zatímco někteří uživatelé potvrzují opravu, jiní poukazují na to, že praskání při používání některých aplikací či návštěvě určitých webů stále slyší. Tyto zprávy ale samozřejmě nelze zcela ověřit.

Uvidíme, jak se tedy bude situace ohledně problémů nových MacBooků Pro vyvíjet v následujících týdnech. Dá se ale očekávat, že Apple veškeré stížnosti uživatelů znovu prověří a pokud zjistí, že se zakládají na pravdě, vydá další aktualizaci.

2018-macbook-pro-980x620

Dnes nejčtenější

.