Zavřít reklamu

Každý z nás má občas pocit, že mu peníze z účtu mizí až podezřele rychle a přemýšlíme, za co všechno jsme je utratili. A právě se správou vašeho rozpočtu vám pomůže aplikace Kaching – Budget & Expenses. Díky ní budete mít perfektní přehled o tom, kam vaše peníze mizí a také jakou částku měsíčně můžete použít na cokoliv jen chcete.

Nejprve je důležité si nastavit správně vaše pravidelné příjmy a výdaje. Ty jsou pro větší přehlednost rozděleny do mnoha kategorií a samozřejmě nechybí ani možnost vytvoření kategorie vlastní. Při zadávání každého příjmu i výdaje je důležité kromě částky nastavit i datum, kdy k platbě dochází a také, jaká je její frekvence. Takto si nastavíte veškeré platby, které vám chodí na účet, nebo z něj odházejí, každý měsíc v určitý den.

Pro platby, které nejsou pravidelné a mohou být každý měsíc v jiné výši, si nastavíte rozpočet. Může jít například o částku, kterou chcete maximálně vynaložit na potraviny, kino, benzín, oblečení a podobně. Poté už v průběhu měsíce zadáváte jednotlivé platby do aplikace. Ta vás upozorní v případě, že se blížíte k zadané maximální útratě v dané kategorii. Lze také určit, kolik korun chcete každý měsíc ušetřit. Váš rozpočet na kino, oblečení či útratu v baru se úměrně poníží tak, aby vám na konci měsíce zbyla požadovaná částka.

Aplikace nabízí také Premium verzi, jak jsme si už v dnešní době zvykli. Pokud vám stačí sledovat pouze jeden rozpočet, vystačíte si s kategoriemi, které Kaching nabízí (v bezplatné verzi si můžete vytvořit pouze několik málo dalších) a nepotřebujete si data exportovat do Excelu či Numbers, free verze je naprosto dostatečná. Bohužel zde chybí česká lokalizace, ale alespoň měnu si můžete na české koruny bez problému nastavit. Dobře funguje i verze pro Apple Watch, díky které můžete rychle zadat, kolik jste právě utratili, abyste na to později nezapomněli.

[appbox appstore 936422955]

kaching app

Dnes nejčtenější

.