Zavřít reklamu

Všetci si to dobre pamätáme. Po príchode hry Pokémon Go nás zachvátil celosvetový ošiaľ a nejeden mladý majiteľ smartfónu vybehol do ulíc loviť legendárne virtuálne tvory. Hra síce po čase dosť upadla, no ešte stále sa nájdu nadšenci, ktorí horlivo naháňajú Pokémonov naprieč rôznymi krajinami. Okrem detí a teenagerov, sa hernému zážitku teší aj staršia generácia, čoho príkladom je Chen Sanyuan. Tento 70-ročný dôchodca však posunul honbu za Pokémonmi na úplne nový level. K loveniu virtuálnych príšeriek používa až 11 smartfónov naraz.

Ak hľadáte najvernešieho hráča Pokémon Go, úspešne ste dorazili do cieľa. Chen, ktorý žije z Taipei City je v susedstve známy svojím „Pokémobilom“, na kotorm má pripevnený takmer tucet mobilných zariadení cez iPhony až po Samsungy. Starček sa nebráni upgradom, nakoľko neustále svojho tátoša vylepšuje. Telefóny sa snaží vymieňať za čoraz novšie modely, ktoré má pripojené na 9 externých powerbaniek. Podľa jeho slov mu táto sada na na jedno nabitie až k 20 hodinovému lovu. Ľudia z Taipei City sa o dedkovi dozvedeli pred pár mesiacmi a zatiaľ čo on chytá Pokémonov, oni sa snažia odchytiť jeho.

Vernejšieho fanúšika hry pokémon Go zrejme nikde inde nenájdete. Chenovu cyklistickú súpravu na lovenie Pokémonov nájdete v  galérii:

Jednému zo záujemcov o rozhovor s Chenom sa podarilo starčeka zastaviť na pár slov. K hre ho vraj dostal jeho vnuk, ktorý ho zoznámil s tematikou Pokémonov. Chen sa takmer okamžite do hry a celého univerza zamiloval a nakoľko si stále užíval jazdu na bicykli, spojil príjemné s užitočným. Okrem toho si našiel niekoľko nových priateľov, s ktorými mohol byť prostredníctvom aplikácie v kontakte. Jeho záujem o hru sa postupne vyostroval, čo nakoniec vyústilo v senzáciu.

Momentálne sa vydáva na lov digitálnych príšerok 5 až 6 krát do týždňa, pričom finančné náklady na údržbu pojazdného pokédexu dosahujú sumu až 1 500 dolárov mesačne. Na každom smartfóne je prihlásený na rozdielnom účte a pravidelne využíva akcie vo forme mikrotransakcií. Je možné povedať, že sa jedná o určitú formu obsesie, no v porovnaní s ostatnými rovesníkmi je Chen vo výbornej forme. Hra ho naviac núti k pohybu a pobytu vo vonkajších priestoroch, čo určite nie je na škodu. Súpravu najstaršieho lovca Pokémonov si môžete pozrieť v nasledujúcm videu, žiaľ bez anglického komentára alebo titulkov.

Pokemon

Dnes nejčtenější

.