Zavřít reklamu

Včera jsme vás informovali o tom, že společnost TSMC musela uzavřít své fabriky, důvodem bylo vážné napadnutí počítačovým virem. Pro Apple byla tato skutečnost důležitá, jelikož tato firma je hlavním výrobcem čipu A12, který by měl být použit pro chystané iPhony. A těch se zřejmě dočkáme už v září. Není divu, že se ihned začalo spekulovat nad tím, zda díky tomuto incidentu nedojde ke opožděnému vydání jednoho z nadcházejících modelů.

Avšak podle nejnovějších zpráv je krize zažehnána a TSMC už opět vyrábí jeden čip za druhým. Podle informací ze společnosti se jednalo o ransomwarový útok. Ten omezuje napadenému přístroji  přístup k systému či souborům a po uživateli vyžaduje za „odemčení“ zaplacení určité částky. Za tímto typem napadení stál konkrétně virus WannaCry, který se už dříve postaral o napadení různých státních úřadů či nemocnic.

Hrubou představu o nových iPhonech už máme díky různým únikům:

V TSMC se mu podařilo napadnout celkem 10.000 strojů ve fabrikách po celém Taiwanu a prý se jedná o první podobný případ, se kterým se společnost setkala. Ta dokonce připustila, že u některých dodávek může dojít ke zpoždění, je však velmi nepravděpodobné, že to ovlivní čipy pro iPhony. Apple je pro TSMC nesmírně důležitým odběratelem, takže je jisté, že firma udělá maximum pro to, aby dodala vše v naprostém pořádku a včas.

tsmc-fb

Dnes nejčtenější

.