Zavřít reklamu

Pokud ještě stále používáte Windows jako váš primární operační systém, ale přemýšlíte o přechodu na macOS, nyní je ta správná chvíle.  Apple už nějakou dobu nabízí takzvaného Průvodce přenosem dat pro Windows, jež vám s přechodem pomůže. Nyní s příchodem macOS Mojave, se nástroj dočkal skvělých vylepšení, díky kterým bude celý proces ještě snadnější.

Nyní tak bude možné přenášet účty, dokumenty, e-maily, kontakty i kalendář. Nově bude tento nástroj také umět spolupracovat i s aplikacemi třetích stran, což dříve nebylo možné. Jednou z těchto aplikací je Microsoft Outlook, ale bude jich samozřejmě více. Nicméně tento nástroj pro přechod z Windows na macOS je stále v rané betaverzi a je potřeba mít tedy na paměti, že nemusí fungovat správně. Pokud jej i přesto budete chtít využít, doporučujeme všechna data nejprve zazálohovat, aby nemohlo dojít k jejich ztrátě. Veškeré informace i podrobný návod Apple uvádí na této webové adrese.

Hlavní novinkou macOS Mojave je tmavý režim:

První kroky s macOS po přechodu z Windows mohou být trochu složité, protože se v mnoha základních prvcích a funkcích od sebe tyto dva systémy velmi liší. Nicméně po prvním rozkoukání se a naučení základního schématu macOS budete jistě za své rozhodnutí rádi.

macos mojave beta

Dnes nejčtenější

.