Zavřít reklamu

Přesně týden nás dělí od tichého představení nových MacBooků Pro pro letošní rok, které se mohou pochlubit zajímavým hardwarovým upgradem především na místě procesoru a RAM paměti. Za zmínku pak jistě stojí i True Tone funkce pro displej, díky které by mělo být jeho sledování pro oči o poznání příjemnější, jelikož bude Mac upravovat barvy na displeji s ohledem na okolní světlo a teplotu barev. To ale není to jediné, čím se nové MacBooky Pro chlubí. 

Dalším příjemným vylepšením je lehký upgrade motýlkové klávesnice, která má být nyní o něco tišší, k čemuž jí má dopomoci lehké vylepšení v její konstrukci. Když si na toto vylepšení posvítili odborníci z iFixit, zjistili, že se skládá především z jakési silikonové membrány. Ta má ale podle všeho hlavní význam zcela jiný, než tlumení zvuku.

Membrána je velmi nenápadná: 

Přestože sám Apple označuje klávesnici jako tišší a upgrade, který u ní provedl, bychom si dle jeho vyjádření neměli spojovat s problémy, na které si stěžují majitelé starších Maců s motýlkovou klávesnicí, pravda je nejspíš zcela jinde. Portálu MacGeneration se totiž podařil získat interní dokument, který Apple distribuuje do svých Apple Storů a do certifikovaných servisů, ve kterém uvání, že membrána má zabránit vnikání nečistot do mechanismu kláves. O tlumení hluku tu tak alespoň dle dokumentu příliš nešlo.

Doufejme tedy, že silikonová membrána skutečně splní účel a majitele nových MacBooků Pro nebudou sužovat problémy, se kterými se potýkají majitelé starších strojů. Ti si totiž stěžují na to, že jim klávesy přestávají poté, co se pod ně dostane drobná nečistota fungovat, což je samozřejmě velmi nepříjemné. Je dobré vidět, že Apple tuto kritiku vyslyšel a přestože chybu přímo nepřiznal, nové Macy se pokusil vytvořit tak, aby byly zase o něco dokonalejší než jejich předchůdci. 

apple-macbook-pro-touch-bar-15

Dnes nejčtenější

.