Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že trhu s OLED displeji pro smartphony vládne pevnou rukou jihokorejský Samsung. Jeho displeje jsou totiž skutečně prvotřídní a i samotný Apple po nich při výrobě iPhonu X vloni sáhl. Tušíte však, kdo kraluje trhu s OLED displeji pro další velmi oblíbený produkt posledních měsíců – smartwatch?

Pokud byste odpověděli, že největším výrobcem OLED displejů pro smartwatch bude též Samsung, mýlili byste se. Analytická společnost IHS Markit si totiž na tuto věc detailně posvítila a zjistila velmi zajímavé věci. Největším dodavatelem OLED displejů pro chytré hodinky je totiž podle jejího zkoumání společnost LG, která Samsung vcelku suverénně předehnala. Její podíl na trhu s OLED displeji pro smartwatch je totiž 41,4 %, jelikož dodala na 10,64 milionů panelů. Druhé místo si pak pro sebe ukořistil Samsung se 34,8 % a 8,95 miliony dodaných panelů. S velkým odstupem za Samsungem je pak Everdisplay Optronics se 16,2 % a 4,17 miliony panelů, AUO s 5,7 % a 1,47 miliony dodaných panelů a BOE s 1,5 % a pouhými 380 tisíci dodaných panelů.

Apple Watch vládnou trhu suverénně:

Je poměrně zajímavé, že ačkoliv Samsung vyrábí své vlastní smartwatch a své displeje dodává i Applu, skončil až druhý. Na druhou stranu je to právě LG, kdo dodává zhruba tři čtvrtiny displejů pro Apple Watch, které jsou ve světě nejúspěšnějšími chytrými hodinkami a před konkurencí si drží obří náskok. Z trůnu pro vládce trhu s chytrými hodinkami navíc Apple Watch podle všech prognóz jen tak nespadnou. 

Druhé místo v dodávkách OLED displejů pro smartwatch však Samsung mrzet rozhodně nemusí. V následujících měsících se totiž může těšit na velmi dobrý tok peněz od Applu, kterému bude vyrábět OLED displeje pro jeho letošní iPhony. Ty mělo sice z části vyrábět i LG, nakonec však tato společnost dodá jen nepatrný zlomek displejů. Zakázka od Applu bude tak letos opět skutečně obří. 

watchOS 4.1 novinky FB

Dnes nejčtenější

.