Zavřít reklamu

Jelikož konečně začalo léto, které má většina z nás spojené s různými výlety, dovolenými a odpočinkem od celoroční práce, připravili jsme si pro vás další ze série článků o zajímavé aplikaci, které by se vám mohly právě v tomto období hodit. Po vyhledávači koupališť a veřejných toalet tu pro vás dnes máme skvělou appku, která vám pro změnu usnadní plánování různých pěších výletů či vyjížděk na kole na území naší země. Pojďme se tedy společně na aplikaci podívat.

Aplikace se jmenuje Na kole i pěšky a je skutečně velmi jednoduše zpracovaná. To jí ale v žádném případě neubírá na kvalitách, ba naopak. Díky jednoduchému zpracování je aplikace velmi přehledná a intuitivní, díky čemuž s ní zvládne pracovat skutečně každý a to velmi rychle. 

Po prvním spuštění se vás aplikace zeptá, zda-li může využívat vaší polohu, díky které bude vyhledávat nejbližší trasy. Tuto možnost bych osobně doporučil odsouhlasit, jelikož komfort při využívání aplikace zase o něco zvýší. V opačném případě se totiž budete muset “proklikat” skrze jednotlivé kraje a okresy až k místu vašeho pobytu. Nic složitého to sice není, proč si ale vše ještě více neulehčit. 

Při povolení využití polohy se vás aplikace zeptá, do jaké vzdálenosti od vaší polohy chcete, aby vám appka nabídla možné trasy. Po zvolení už na vás “vypadne” velké množství různých možností, které velmi jednoduše rozlišíte podle malých ikon na cyklotrasy a trasy pro pěší turisty. Pokud si ze seznamu, který je mimochodem vytvářen místními sdruženími, spolky, společnostmi a dokonce i kraji, vyberete, stačí na ni tapnout a pročíst si o ní podrobnosti. Okamžitě se vám odemkne stránka, na které se o celé stezce dozvíte v pár větách daleko více informací. Krom toho pak máte možnost na trasu detailněji nahlédnout skrz mapu, kterou si můžete samozřejmě zoomovat a dokonce si navolit i jejího poskytovatele (Seznam, Google,..).

Seznamte se se zajímavostmi z okolí

Za zmínku rozhodně stojí i sekce Body zájmu, ve které jsou shromážděny všechna zajímavá místa z okolí od restauraci, přes památky až po památné stromy či přírodní zajímavosti. Pokud tedy vyrazíte na zcela neznámé místo, můžete se o něm díky Bodům zájmu dozvědět skutečně mnoho zajímavých informací. Pokud se vám pak něco zalíbí natolik, že byste to rádi navštívili, přímo z aplikace lze spustit navigace až k danému místu. 

Co říci závěrem? Aplikace je jedním slovem skvělá. Je skutečně intuitivní a již na první pohled vám řekne, jaká stezka je pro vás ta ideální, jelikož zobrazuje již na homepage její délku a obtížnost, díky čemuž lze ušetřit pár vteřin při plánování výletu. Super je dle mého názoru i to, že aplikace nefunguje jako navigace, ale pouze vám zobrazí danou trasu, po které se poté vy pohybujete a svou polohu na ní vidíte. Díky tomu se tak s přimhouřeným okem přibližuje klasickému putování po krajině s mapou v ruce, kdy se musíte spolehnout víceméně jen sami na sebe. Žádná asistentka od Googlu či Siri od Applu vám totiž tu správnou stezku mezi stromy neporadí. Pokud tedy výlety po české krajině milujete, určitě na tuto aplikaci mrkněte. Vsadím se, že vám ukáže stezky a trasy ve vašem okolí, o kterých jste neměli ani tušení. 

[appbox appstore id1114604714 ]

stezky fb

Dnes nejčtenější

.