Zavřít reklamu

Před několika dny jsme vás informovali o tom, že cupertinská společnost je šestou nejmilovanější značkou letošního roku. Apple však zabodoval i v dalším žebříčku. Stal se druhou nejcennější značkou ve Spojených státech amerických, přičemž žebříček sestavila finanční skupina Brand Finance.

Apple zvýšil hodnotu své značky na americkém trhu o úctyhodných 37 %, nicméně i přes takový růst se nedostal na první příčku. Úplně na vrcholu se usadila společnost Amazon, která povýšila svou značku v letošním roce o 42 %. Apple se na druhém místě drží, ovšem na prvním místě se značky střídají, přičemž v loňském roce se králem stal Google. V letošním roce však dostal bronzovou medaili.

Koncept iPhone SE 2 od AppleiDesigner:

„Amazon si vybudoval značku, která nemá konkurenci,“ řekl David Haigh, CEO společnosti Brand Finance. „Poskytuje bezkonkurenční komfort a dostupnost. Úspěch této značky je odrazem autentické posedlosti svými zákazníky. Výrazně se rozšiřuje na nové – zdánlivě nesouvisející – odvětví reagující na vyvíjející se preference moderních spotřebitelů, Amazon zcela revolucionizoval svět brandů.“

Společnost Brand Finance je třetí za poslední týden, která měří oblíbenost značek a společností. Před několika dny zveřejnila společnost NetBase žebříček nejmilovanějších značek roku 2018, v němž se Apple ocitl na šestém místě. Předtím týdnem zase udělala průzkum společnost Glassdoor, z něhož vyplynulo, že CEO Tim Cook není příliš oblíbený CEO.

V květnu Apple klesl v žebříčku Fortune 500 o jedno místo na čtvrtou pozici. Za vše může společnost Exxon Mobil, která se vyšplhala ze čtvrtého místa na druhé, a tak s pořadím na vrcholu žebříčku zamíchala.

I tak se akcionáři nemusí ničeho obávat. Předpokládá se, že v příštím roce se Apple stane první bilionovou společností na světě.

Apple Store logo

Dnes nejčtenější

.