Zavřít reklamu

Ředitel Applu Tim Cook zanedlouho oslaví sedmý rok působení v čele nejhodnotnější společnosti světa. Za dobu svého působení se mu podařilo z Applu vybudovat technologický gigant, kterému se mnozí konkurenti dívají na záda. Jak si ale vede lodivod Applu mezi zaměstnanci? Je mezi nimi oblíbený, nebo naopak velké ovace nesklízí?

Na tuto otázku odpovídá svým způsobem průzkum společnosti Glassdoor, který si klade za cíl vytvořit žebříček 100 nejoblíbenějších generálních ředitelů společností podle hodnocení jejich zaměstnanců. Pokud si však myslíte, že i zde Cook suverénně zvítězil, jste na omylu. Oproti minulým rokům si totiž Cook naopak vcelku výrazně pohoršil. 

Zatímco v roce 2016 byl Cook na 8. místě tabulky, o rok později se propadl až na 53. pozici. Letošek pro něj pak byl ještě o poznání horší, jelikož z 53. pozice klesl až na 96. místo, čili na samotný chvost průzkumu. Cook tak zaznamenal největší propad mezi řediteli v žebříčku. Šéfa Applu však výrazný propad mrzet moc nemusí. Ačkoliv se sice v žebříčku výrazně propadl,  ve vedení ho schvaluje 91 % zaměstnanců, což je poměrně zajímavé především proto, že generální ředitele, kteří jsou nad Cookem, schvaluje ve vedení společností “pouze” 67 % zaměstnanců. 

Pokud by vás zajímalo, jak si vedli Timovi kolegové, mrkněte na web glassdoor zde. Naskytne se vám poměrně zajímavý obrázek, kdy první příčky obsadí vcelku neznámé společnosti. První větší rybou je až 8. místo ředitele LinkedInu Jeffa Weinera. Třináctou pozici obsadil šéf Adobe, Mark Zuckerberg z Facebooku skončil na velmi solidním 16. místě, šéf Microsoftu Satya Nadella na 20. místě a vizionář Elon Musk se usídlil na 49. místě jakožto lodivod SpaceX. 

Tim Cook fb

Dnes nejčtenější

.