Zavřít reklamu

Pred týždňom sme vám priniesli informáciu o iniciatíve Feral Interactive, ktorej súčasťou je podporovať eGPU na Macoch, s cieľom prínosu veľkých titulov na obrazovky jablčných počítačov. Ich pozornosti neušla ani platforma tabletov a preto sa na iPadoch dočkáme známeho budovateľno-strategického titulu Tropico. Bude sa jednať o vôbec prvú adaptáciu hernej série Tropico, ktorú si na iPade budeme môcť zahrať.

Tropico zachytáva karibské prostredie, v ktorom sa vžijete do úlohy diktátora El Presidente a začnete s výstavbou a premenou celkovej infraštruktúry mestkého prostredia. Okrem budovateľských prvkov bude vašou úlohou sa taktiež starať o ekonomiku a kvalitnú životnú úroveň vašej populácie.

„Herná séria predstavuje nádherný mix stratégie a rôznych herných prvkov, vďaka čomu sa Tropico stalo jednou z najobľúbenejších hier nielen na obrazovkách počítačov, ale aj v rámci konzolového sveta. Opätovné predstavenie hry pre mobilné telefóny predstavovalo výbornú skúsenosť, s ktorou sme spokojní a preto tento titul prinášame na iPad.“ povedal David Stephen, výkonný riaditeľ spoločnosti Feral Interactive.

„Zo spolupráce s firmou Feral Interactive sme viac než nadšení a budeme usilovne pracovať na ďalšom rozšírení platforiem pre Tropico,“ povedal Marcus Behrens, riaditeľ divízie pre mobilné zariadenia spoločnosti Kalypso Media. „Tropicu sa počas svojej dlhej 17 ročnej tradície podarilo zaujať milióny hráčov po celom svete, preto sa už nevieme dočkať rozšírenia v podobe optimalizácie tejto úžasnej hry na iPady.“

Feral uviedol, že Tropico bolo pre iOS výrazne pretransformované, no v konečnom dôsledku sa dočkáme rovnakej hry na akú sme zvyknutí. Vítanou informáciou je, že titul bude cenovo dostupný aj vo svojej prémiovej verzii a nebudú sa v ňom nachádzať žiadne ďalšie nákupy v podobe In-App-Purchase. Plne optimalizovaná hra pre tablety bude obsahovať nové dotykové ovládacie prvky s ľahko navigovateľným používateľským rozhraním, ktoré Feral vyvinul pri prechode z PC / konzoly na iPad.

V súlade s predchádzajúcimi hláseniami spoločnosti Feral neboli pre hru Tropico uvedené žiadne ďalšie podrobnosti, takže si na dodatkové informácie budeme musieť počkať. Konkrétny dátum vydania ani zoznam kompatibilných zariadení zatiaľ zverejnený nebol, no podľa vyjadrení spoločnosti by sme sa titulu mohli dočkať niekedy koncom roka 2018. Tento rok priniesol Feral Interactive niekoľko hier aj do počítačov Mac vrátane Rise of the Tomb Raider, Total War Saga: Thrones Britannie a Life is Strange: Before the Storm.

Tropico

Dnes nejčtenější

.