Zavřít reklamu

Už dávno nie je pravidlom, že na to aby ste si zahrali špičkové herné tituly, budete potrebovať nadupané PC za tisícky dolárov. Samozrejme, podporou pre macOS nedisponuje toľko hier ako v prípade počítačových a konzolových titulov, no ak si zaobstaráte správne zariadenie, užijete si najnovšie tituly aj na Macbookoch od Applu. Vydavateľ Feral Interactive, ktorý sa špecializuje na prínos PC a konzolových počinov na Mac, začína s podporou externých GPU.

Prvým titulom v tejto iniciatíve by sa mala stať výročná verzia hry Rise of the Tomb Raider. „S radosťou môžeme prehlásiť, že titul Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration, epické dobrodružstvo Lary Croft, disponuje plnou podporou eGPU,“ uvádza Feral Interactive vo svojom vyhlásení. Tento titul je len začiatkom toho, čo si pre nás Feral do blízkej budúcnosti prichystá.

Položka FAQ, uvedená na webových stránkach spoločnosti Feral upozorňuje hráčov na dokument podpory spoločnosti Apple, v ktorom nájdete všetky podrobnosti o podporovaných konfiguráciách. Systém eGPU je podporovaný na prenosných počítačoch MacBook Pro, ktoré boli vydané v roku 2016 a neskôr, na iMacoch predstavených v roku 2017 a neskôr a iMacoch Pro. Samozrejmosťou je operačný systém MacOS High Sierra 10.13.4.

Dôležitosťou pri používaní eGPU je operácia s odporúčanou grafickou kartou s Thunderboltom 3. Ak používate MacBook Pro, Thunderbolt 3 v externom GPU musí poskytovať dostatočný výkon na spustenie grafickej karty počas nabíjania počítača. O tejto funkcii sa vopred informujte a zistite, aký výkon poskytuje.

Odporúčané grafické karty sú uvedené nižšie:

  • AMD Radeon RX 470, RX 480, RX 570, RX 580 a Radeon Pro WX 7100
  • AMD Radeon RX Vega 56
  • AMD Radeon RX Vega 64, Vega Frontier Edition Air a Radeon Pro WX 9100

Zatiaľ čo Apple odporúča iba AMD karty, niektorí hráči hlásia pôsobivé výsledky s neoficiálnym používaním NVIDIA eGPU.

Tomb Raider

Dnes nejčtenější

.