Zavřít reklamu

Fortnite sa za posledné mesiace stal hlavným objektom záujmu nielen videohernej obce, ale aj mnohých investorov a vyznávažov elektronických športov. Hra láme každým týždňom nové rekordy a tvorcom z Epic Games vykazuje rozprávkové zisky. Z času na čas však vznikne s hrou spojená kauza, ktorá síce hráčov od titulu neodradí, no kritikov ešte viac utvrdí vo svojom názore. Pred niekoľkými mesiacmi sa jablkom sváru stali petície, ktoré boli iniciované rôznymi rodinnými príslušníkmi na margo toho, že ich hra oberá o čas s rodinou a blízkymi.

Najnovším problémom je prípad niekoľkých tisícok hráčov Fortnitu, pričom sa v drvivej väčšine jedná o detských, resp. pubertálnych fanúšikov. Tí našli spôsob ako aj bez stáleho príjmu a finančných prostriedkov získavať peniaze na bonusový herný obsah vo forme transakcií. Nejde pritom o nezákonné získavanie financií, no v určitých prípadoch to môže hraničiť s etickým zmýšľaním väčšiny ľudí. Mladí fanúšikovia Fortnitu sa v snahe získania peňazí na V-bucks alebo rôzne skiny a iné herné prídavky obracajú na službu GoFundMe, kde vypĺňajú žiadosti o sponsoring. Táto služba je známa hlavne ako forma pomoci pre zdravotne postihnutých a vážne chorých ľudí, ktorí nemajú dostatok finančných prostriedkov na nákladné operácie a liečebné procesy. Nájdeme tu však aj rôzne charity, príspevky na vzdelanie alebo zbierky pre ľudí v núdzi.

Doteraz bolo zistených okolo 15 000 požiadaviek tohoto typu. GoFundMe sa už tento problém rozhodlo riešiť a obmedzovať podobné prípady, ktoré nemajú doslova nič s humanitárnou pomocou. Jedná sa skôr len o prehnaný záujem detí, ktorým rodičia na hru nechcú prispieť z vlastného vrecka. Koniec koncov, niet sa ani čomu diviť, keď niektorí z fanúšikov žiadajúcich o „pomoc“ požadujú horibilné čiastky, čo sa v prípade videohry javí ako úplný nezmysel. Zdá sa, že Fortnite nás ani po niekoľkých mesiacoch neprestáva prekvapovať a preto uvidíme, čo si pre nás prinesie v dohľadnej dobe.

Fortnite

Dnes nejčtenější

.