Zavřít reklamu

Jen těžko by někdo před příchodem Fornite na iPady a iPhony této hře předpovídal, že se jí podaří pobláznit svět takovým způsobem, jakým se jí to povedlo. A přeci se tomu tak stalo. Tato zábavná bojovka je totiž mezi hráči neuvěřitelně oblíbená, o čemž vypovídají i zisky z in-app nákupů, kterými si chtějí hráči hru ještě více okořenit. I díky tomu jsou tak zisky vývojářů opravdu obrovské.

Analytici ze společnosti Sensor Tower, kteří počínání Fortnite sledují od jeho vstupu na iOS, vydali novou analytickou zprávu, ve které poukazují mimo jiné na to, že za prvních 90 dní dostupnosti hry na iOS vydělala vývojářům více než 100 milionů dolarů. Přestože se může zdát rychlost, za jakou Fortnite vydělal 100 milionů dolarů, opravdu závratná, rekordní není. Veleoblíbená hra Clash Royale totiž zvládla podobný husarský kousek dokonce o 39 dní rychleji, tedy za pouhých 51 dní. 

Fortnite tedy obsadil druhé místo v rychlosti vydělání si 100 milionů dolarů. Až daleko za ním naleznete další oblíbené hry jako Knives Out (100 milionů dolarů za 173 dní) čí Honour of Kings (100 milionů dolarů za 179 dní). Fortnitu navíc ubrala drahocenný čas nutnost počáteční registrace, která pustila do hry jen zlomek hráčů, kteří ji hrají nyní.

PUBG ostrouhal

Mnoho fanoušků se obávalo, zda Fortnite neutrpí příchodem mobilní verze PUGB, která je de facto jeho obdobou. Nic takového se ale naštěstí nestalo a Fortnite tak může dál pokračovat ve své krasojízdě, která se nejspíš jen tak nezastaví. Tomu napomáhají do značné míry i samotní vývojáři, kteří se snaží hru neustále vylepšovat a přidávají do ní různé nové prvky. 

Zajímavé je, že uživatelé Androidu na příchod Fortnite stále čekají. Podle všeho by se ale měli dočkat již během léta. Dá se tedy očekávat, že po příchodu na Android zažijí vývojáři další obrovský finanční boom a do jejich kasy začnou proudit ještě větší objemy peněz. 

A co vy? Ujíždíte také na Fortnite, nebo vás hra přestala po pár hodinách bavit? A pokud hrajete, využíváte mikrotransakce, nebo jedete hezky “na čisto” zdarma? 

https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--cY0I4PvU--/c_scale,fl_progressive,q_80,w_800/qmln9d4dgdbmjrgudac3.png

Dnes nejčtenější

.