Zavřít reklamu

Je tomu jen pár desítek minut, co jsme vám na našem webu přinesli souhrn novinek, které Apple napěchoval do druhé bety iOS 12. Tento systém ale není tím jediným, který Apple včera k večeru vypustil mezi vývojáře. Krom něj totiž spatřil světlo světa i macOS Mojave, tvOS 12 a watchOS 5. A právě novinky z posledního jmenovaného si můžete prohlédnout nyní. 

O té nejzajímavější novince druhé bety watchOS 5, režimu vysílačka, jsme vás již informovali v samostatném článku. Jedná se totiž o skutečně zajímavou věc, díky které bude komunikace mezi uživateli Apple Watch velmi snadná a navrch i skutečně zábavná. Vysílačka ale není tou jedinou novinkou, které do bety přistála.

Takto to vypadalo při představování watchOS 5:

Pokud jste zvyklí poslouchat přes své Apple Watch hudbu, máme pro vás skvělou zprávu. Apple totiž do bety přidal widget, který se při spuštění hudby a následné minimalizaci aplikace vyobrazí v ciferníku. Pro návrat do aplikace hudba, přes kterou ji můžete ovládat, tak rázem stačí jen jedno jediné tapnutí na příslušný widget na displeji, což je rozhodně potěšující. U watchOS 4 jsme měli nejjednodušší přístup k přehrávané hudbě skrze boční tlačítko pro vyvolání spuštěných aplikací. 

Beta se též samozřejmě zaměřuje na zlepšení výkonu, stabilitu a rychlost, která je u Apple Watch samozřejmě potřeba. Velmi zajímavé je pak i to, že se v betě iOS 12 objevily zmínky o Apple Watch Series 4, takže je vcelku pravděpodobné, že tento produkt dorazí spolu s novými iPhony v září. Mnoho detailů o nich ale zatím nevíme, takže se nechme překvapit. 

watchos 5 beta 2

Dnes nejčtenější

.