Zavřít reklamu

Pamatujete si na kauzu s chybou „Error 53“, která zákazníkům Applu blokovala jejich iPhone poté, co byl opravován v neautorizovaném servisu? Chyba se objevila už v roce 2014 a zcela odstraněna byla až v průběhu roku 2016. V některých zemích dokonce společnost čelila žalobě, konkrétně o případu z Austrálie jsme vás také informovali.

Apple vydal prohlášení, ve kterém se za chybu omluvil a uvedl „Omlouváme se za případné nepříjemnosti. Systém byl navržen tak, aby testoval bezpečnost telefonů při výrobě a nebylo úmyslem omezit naše zákazníky. Zákazníci, kteří si již zaplatili za výměnu, aby bylo jejich zařízení opět funkční, by se měli obrátit na AppleCare a žádat o finanční náhradu.“.

To ale pochopitelně žalobcům nestačilo a soud v Austrálii pokračoval. A nakonec dospěl i ke zdárnému konci – Apple musí zaplatit pokutu 9 milionů dolarů. „Neustále hledáme způsoby, jak vylepšit služby, které poskytujeme. Budeme i nadále dělat všechno pro to, abychom mohli poskytnout perfektní služby všem našim zákazníkům v Austrálii.“ uvedla společnost Apple ve svém prohlášení.

Zajímavé je, že mnoho zákazníků chápe obavu Applu z oprav v neautorizovaných servisech. Společnost je známá tím, že si potrpí na kvalitu součástek a právě při povolení oprav v těchto servisech nemůže zaručit, že bude kvalita produktů stále na vysoké úrovni.Navíc konkrétně u případů s výměnou Touch ID by mohlo dojít ke zneužití dat zákazníků a tomu se samozřejmě snaží Apple také zabránit. Na čí straně jste v tomto případě vy?

touch id

 

Dnes nejčtenější

.