Zavřít reklamu

O trojici chystaných iPhonů, které Apple představí letos na podzim, jsme toho na našem webu napsali skutečně spousty. Prakticky v každém článku, který se tohoto tématu týkal, jste se mohli setkat s trojicí čísel, které vyjadřovaly úhlopříčku jejich displejů. Dokázali jste si podle nich však velikosti iPhonů skutečně představit?

Donedávna jsme se mohli při představování velikostí jednotlivých iPhonů opřít maximálně o různé koncepty, kterými nás zásobovali designéři z celého světa. S blížícím se představením jablečných telefonů se však pomalu dají sehnat i makety, které by měly chystaným iPhonům minimálně co do velikosti odpovídat dokonale. A právě jedno takové video, ve kterém jsou vedle sebe položeny tři makety znázorňující trojici iPhonů, si můžete prohlédnout pod tímto odstavcem. Ještě, než se do samotného prohlížení pustíte, je potřeba si uvědomit, že všechny makety jsou vyrobeny podle přesných rozměrů, které se před pár týdny objevily na internetu díky úniku schémat. 

Jak můžete sami vidět, nejlevnější LCD iPhone s 6,1” displejem se od menšího 5,8” OLED iPhonu příliš neliší. Maketa jej však vyobrazuje s poměrně tlustými rámečky a masivním horním výřezem, kdežto 5,8” iPhone dostal výřez o poznání menší. Toho si můžete všimnout i při porovnávání s pravým iPhonem X z loňska. S tlustšími rámečky či menším výřezem však zatím samozřejmě úplně počítat nemůžeme, jelikož máme pořád poměrně málo informací a krom toho, že se dočkáme trojice iPhonů s “bezrámečkovým” designem, toho již moc nevíme. O menším výřezu v displeji se sice několikrát spekulovalo, zatím jsme však žádný důkaz potvrzující tuto novinku nedostali. 

iPhone X s OLED (5,8”) vs. iPhone X s LCD (6,1”):

 

Vraťme se ale ještě chvíli k maketám a jejich porovnávání. Milovníky velkých modelů jistě potěší fakt, že se iPhone X Plus oproti jeho starším bratříčkům skutečně nezvětšil a přestože jeho displej výrazně vyrostl, Applu se jej podařilo vpáčit to těla s rozměry klasických “plusek”. 

A pro jaký iPhone si na podzim půjdete vy? Sáhnete po druhé generaci iPhonu X, dáte přednost většímu iPhonu X Plus nebo chcete vyzkoušet zcela něco nového a pořídíte si LCD model, který by měl být podle všech předpokladů obrovským trhákem? 

makety iphone 2018

Dnes nejčtenější

.