Zavřít reklamu

Nová generace iPhonů se ponese nejspíše ve znamení rychlosti. Rychlejší má být nedávno představený operační systém iOS 12, rychlejší by mělo být FaceID a podle zdrojů se iPhony v tomto roce dočkají i rychlejšího nabíjení. Jun Zhang, analytik společnosti Rosenblatt Securities, se domnívá, že nabíjení iPhonů bude rychlejší než kdy dřív.

Co se výdrže na jedno nabití týče, vedou si iPhony v porovnání s vlajkovými Android modely velmi slušně. Jakmile ale dojde na nabíjení, tak docela pokulhávají. Funkce rychlého nabití je dostupná i u současných nejnovějších modelů (máte-li příslušný nabíjecí kabel), Apple ale zřejmě cítí, že je zde stále velký prostor pro zlepšení.

Takhle by mohly vypadat nové iPhony:

Podle analytika se tak společnost Apple začala zajímat o nové dodavatele nabíjecího příslušenství. Tuhle pozici mohla by zřejmě zastat společnost Power Integrations, jakmile vyřeší své dosavadní problémy s kontrolou kvality, a nahradit tak společnosti ON Semiconductor a NXP Semiconductors, která dodává nabíjecí příslušenství pro Apple nyní. Jun Zhang tvrdí, že Apple vymění dosavadní nabíječky s napětím 5V a proudem 2A za 5V/3A a 9V/2A. Rychlonabíjecí adaptéry budou dodávány ke všem iPhonům a iPadům, které Apple letos představí.

Takto by měl vypadat rychlonabíjecí adaptér pro iPhony a iPady:

Analytik se rovněž předpověděl počet vyrobených iPhonů. Apple jich prý údajně vyrobí 85 milionů ve druhém pololetí tohoto roku. Většinu pak bude tvořit levnější model s LCD displejem, u kterého Zhang neočekává, že by se dal nabíjet i bezdrátově. Tahle funkce by měla být k dispozici pouze u modelů s OLED panelem.

charging-fb

Dnes nejčtenější

.