Zavřít reklamu

Ještě donedávna se zdálo, že se Apple z výrobních problémů, které doprovázely jeho iPhone X minulý rok, dostatečně poučil a letošek tak bude v tomto ohledu zcela jiná káva. Před malou chvílí se však objevila zpráva, která tuto myšlenku vyvrací. Podle zpráv korejského portálu má totiž Apple problém s LCD variantou iPhonu X, kterou má v plánu na podzim letošního roku představit po boku iPhonů s OLED displejem, a zahájení jeho prodejů se tak výrazně prodlouží.

Hlavním zádrhelem u tohoto modelu je údajně displej, respektive jeho horní výřez. S tím totiž mají údajně dodavatelé Japan Dispay i LG velké problémy, které výrazně zpomalují masovou výrobu. Podle odhadů je dokonce nyní výroba zhruba dva měsíce za počátečním plánem, kvůli čemuž bude výrazně opožděno i zahájení jejich prodejů. To by tak nemělo odstartovat spolu s OLED modely po představení ke konci září, ale až v průběhu listopadu, čímž by tento model napodobil svého staršího bratříčka iPhone X.

Takto by měl 6,1″ LCD iPhone vypadat:

V tuto chvíli není zcela jasné, jak moc lze brát tuto zprávu vážně, jelikož pochází podle všeho od poměrně neznámého analytika, jehož úspěšnost předpovědí bohužel nikdo ve světě nezná. Budeme si tak muset počkat na to, zda se potvrzení této zprávy objeví i z dalších zdrojů v následujících dnech. Pokud tomu tak však skutečně bude, radostné to pro Apple v žádném případě nebude. Už minulý rok si totiž vysloužil za dlouhé čekání na iPhone X solidní kritiky. Faktem však je, že se zpožděným zahájením prodejů svět tak trochu díky únikům z letních měsíců počítal.

O LCD modelu jsme toho na našem webu napsali již poměrně spoustu, takže jej nyní jen v krátkosti shrneme. V podstatě by se mělo jednat o nejlevnější z trojice podzimních iPhonů, jelikož by měla jeho cena začínat zhruba na 700 dolarech. Telefon by měl mít design iPhonu X a jeho LCD displej by měl dosahovat slušných 6,1”. Jelikož bude tento model levnější,  měli bychom se u něj podle některých analytiků připravit na různé kompromisy v čele s absencí 3D Touch či hliníkovým tělem namísto ocelového. Na druhou stranu se ale můžeme těšit na Face ID či bezdrátové nabíjení, které by se mělo stát u jablečných telefonů již jakýmsi standardem. Vše ale může být samozřejmě ještě zcela jinak.

lcd iphone fb

Dnes nejčtenější

.