Zavřít reklamu

V minulých týdnech se začalo čile spekulovat nad tím, kde Apple vystaví svůj další kampus. Díky daňové reformě prezidenta Trumpa hodlá totiž nyní do USA vrátit značnou část svých zahraničních peněz, které chce využít z části i k rozpumpování tamní ekonomiky a výstavba nového kampusu je právě to, co by americké ekonomice mohlo sluně pomoci. Kampus by totiž nabídl práci tisícům lidí. Jak se ale zdá, jeho výstavba je skutečně velmi blízko. Dokonce tak blízko, že jsou některé zdroje přesvědčeny, že se jeho oznámení dočkáme v následujících hodinách, maximálně dnech. 

To, že nás dělí od oficiálního oznámení záměru výstavby nového kampusu v Severní Karolíně, potvrdilo portálu TechWire hned několik zdrojů. Budova bude stát podle předpokladů v blízkosti Research Triangle Park, což je jeden z nejstarších a největších vědeckých parků v Severní Americe. 

Mrkněte, jak vypadá Apple Park: 

Rozloha nového kampusu by prý měla být více než 300 akrů a Apple do něj zpočátku “nalije” zhruba 2 miliardy dolarů. Co se pak týče pracovních míst, těch by měly vzniknout skutečně tisíce. Zdroje hovoří o zhruba 10 tisících nových pracovních místech. I díky tolika pracovním místům tak nejspíše úřednici Applu dali bez problému zelenou. Zdroje dokonce hovoří o tom, že jednání šla daleko lépe, než čekal jak Apple, tak i samotní úředníci. 

Uvidíme, kdy se tedy Apple svým stavebním záměrem pochlubí. Pokud to však nebude v řádu několika hodin, mohlo by to být na pondělní WWDC. Ta bude totiž jako vždy sledována celým světem, takže je to ideální doba pro takto významné oznámení. 

apple campus 3 fb

Dnes nejčtenější

.