Zavřít reklamu

Před pár hodinami jsme vás informovali o tom, že se nejspíš zahájení prodejů LCD varianty iPhonu X zhruba o dva měsíce opozdí. Lví podíl na tom bude mít podle všeho pomalá výroba displeje, u kterého je problém s horním výřezem. Snížená produkce tak samosebou vede k výraznému zpoždění celkového výrobního plánu, který je údajně opožděn právě o dva měsíce. Před malou chvílí se pak objevily o tomto modelu další zajímavé informace, které vás však nejspíš též úplně nenadchnou. 

Prakticky od chvíle, co se začalo spekulovat o LCD variantě iPhonu X, počítáme s tím, že kvůli nižší ceně u něj budeme muset překousnout různé kompromisy. Mezi ty by měl patřit například hliníkový rámeček namísto ocelového, absence technologie 3D Touch, nasazení již zmíněného LCD displeje namísto OLED displeje a podle leakera, který vystupuje pod přezdívkou OnLeaks i použití klasického jednoobjektivového fotoaparátu namísto duálu.

OnLeaks, který patří mezi špičku ve svém oboru a již několikrát se mu podařilo odhalit zajímavé informace o chystaných smartphonech se solidním předstihem, vytvořil podle veškerých informací, které se mu podařily získat, zajímavé rendery, ve kterých podobu LCD modelu iPhonu X ukazuje. Ten vypadá sice zepředu jako iPhone X, jeho záda však naopak připomínají iPhone 8. Namísto duálního fotoaparátu na nich totiž naleznete právě fotoaparát s jedním objektivem. Na detailní obrázky se můžete podívat ve druhé galerii pod tímto odstavcem. V první galerii jsou pak obrázky LCD modelu iPhonu X, se kterými se víceméně kalkulovalo až doposud. 

Doposud jsme předpokládali, že bude LCD model iPhonu X vypadat takto (6,1″ LCD vs. 5,8″ OLED):

Podle leakera @OneLeaks však bude LCD model iPhonu X vypadat takto:

Je poměrně zajímavé, že je OnLeaks přesvědčený právě o této podobě. V kuloárech se totiž šušká víceméně jen o třech iPhonech s duálním fotoaparátem. Před nějakým časem sice Ming-Chi Kuo z KGI Securities vyslovil myšlenku, že by mohl LCD iPhone skutečně dostat jen fotoaparát s jedním objektivem, toto tvrzení však nikdo víckrát nepotvrdil.

Pokud by tomu tak však bylo, mohl by být iPhone X s LCD do jisté míry spíše zklamáním. Jeho cena by totiž byla sice poměrně příznivá (zhruba 700 až 800 dolarů), nicméně by byl vskutku solidně okleštěný. Nabízí se tak otázka, zda by měl tento model vůbec smysl, když by se dal za relativně nízký příplatek sehnat model o poznání lepší. Na druhou stranu by však mohla být přesně tohle taktika Applu, jak zákazníky přesvědčit k nákupu dražších telefonů. Svět by sice levným modelem potěšil, jeho omezeními by jej však nenápadně “dokopal” k tomu, aby investoval do prémiové řady.

Nechme se však překvapit. Do představení pořád zbývá několik měsíců a úniků bude nejspíš ještě opravdu mnoho. Házet flintu do žita se tedy již nyní rozhodně nevyplatí.

Apple-iPhone-2018-fb

Dnes nejčtenější

.