Zavřít reklamu

Včera večer vyplula do světa nová verze systému iOS s označením 11.4. Ačkoliv byla sice na novinky o poznání chudší než její předchůdce iOS 11.3, jablečné uživatele přesto potěšila. Po neuvěřitelně dlouhé totiž do iOS konečně dorazila možnost ukládat zprávy na iCloud. Co to pro nás znamená?

Ještě, než se pustíme do rozboru této novinky, měli bychom zabrouzdat i do historie, která je také poměrně zajímavá. Po této možnosti totiž volají jableční uživatelé již dlouhou dobu, ovšem až do včerejška bez úspěchu. Apple možnost ukládat zprávy na iCloud sice představil již na loňské WWDC, trvalo mu však téměř rok, než se jí rozhodl vypustit mezi své zákazníky, což je však s ohledem na to, ze se již příští pondělí dočkáme představení iOS 12 s novinkami, poměrně úsměvné. Doufejme, že se tedy Applu u budoucího iOS podaří všechny novinky připravit daleko lépe a na některé z nich nebudeme čekat takřka až do vydání jeho další verze. Teď už se ale pojďme zaměřit na přínos této novinky.

V této galerii zjistíte, jak zprávy na iCloud v iOS 11.4 ukládat: 

Možnost ukládat zprávy z nativní aplikace Zprávy na iCloud přináší hned dvě velké výhody. Tou první je bezesporu jejich snadná záloha. To ve zkratce znamená, že pokud se rozhodnete pořídit nového jablečného miláčka, po přihlášení se k vaším účtům od Applu, se vám zprávy uložené na iCloudu samozřejmě nahrají i do nového zařízení. Přechod tak bude o poznání jednodušší a vy se nebudete muset obávat toho, že byste o cokoliv důležitého přišli. 

Správa zpráv je daleko jednodušší

Druhou výhodou oceníte především v případě, že využíváte vícero produktů od Applu, ve kterých jste samozřejmě přihlášeni skrze své účty. V tomto případě totiž bude správa zpráv díky iCloudu daleko jednodušší. Pokud se totiž rozhodnete jednu zprávu smazat například na iPhonu, smaže se automaticky ze všech ostatních zařízení. Díky tomu tak budete mít na všech zařízeních aktuální zprávy a především stejné zprávy. Jak už jsem však psal výše, tuto výhodu oceníte jen v případě, že využíváte ke svému fungování více produktů od Applu – MacBook, iMac, iPad,..

Možnost ukládat zprávy na iCloud tak využívání jablečných produktů solidně zjednoduší. Jak už jsem ale psal ve druhém odstavci, je skoro až úsměvné, že se k ní Apple odhodlal až nyní. Podobná možnost totiž není ve světě ničím zcela novým a všichni si ji veskrze vychvalují. Nicméně lepší pozdě, než vůbec. 

iphone x zprávy

Dnes nejčtenější

.