Zavřít reklamu

Od první velké letošní konference Applu, na které se světu poprvé představí nové operační systémy, nás dělí již necelý týden. Krom již zmíněných systémů je však řada analytiků přesvědčena, že nám Apple ukáže i další zajímavé věci především z oblasti hardwaru. Mezi ty budou nejspíš patřit bezdrátová nabíječka AirPower a bezdrátové nabíjecí pouzdro pro AirPods, které konečně zamíří do prodeje. Podle analytika Gena Munstera má však Apple v rukávu ještě jedno eso, kterým zaujme již příští pondělí svět.

Tím esem by měla být nová generace HomePodu, o které se již nějaký pátek spekuluje. Ten by se měl nově prodávat pod značkou Beats za cenu 250 dolarů. Díky tomu by se tak mělo Applu podařit lépe proniknout na trhu s chytrými reproduktory, ale zároveň by touto cenou příliš neohrozil HomePod, který pro něj nejspíš i nadále bude chytrým reproduktorem číslo 1. Reproduktor od Beats by mohl přinést několik omezení, kterými by se od HomePodu odlišil, nicméně se nedá očekávat, že by Apple například výrazně snížil jeho kvalitu zvuku či že by z něj odstranil Siri. Tu by mohl nechat jen v omezené míře, která by umožňovala jen jednoduché operace, zatímco vylepšenou Siri by implementoval do svého hlavního a dražšího HomePodu, čímž by její uživatele stejně k jeho koupi přiměl.

Detailní pohled na budoucí generaci HomePodu:

Celkově by se měla Siri dočkat podle analytika na letošní WWDC velkých vylepšení, ačkoliv si netroufá tvrdit, co to přesně bude. S ohledem na fakt, že Siri za ostatními chytrými asistenty poměrně značně zaostává, se však dají čekat vylepšení vcelku solidní. Pokud se k nim totiž Apple nerozhodne nyní, mohl by mu již ujet vlak nadobro a propast, která mezi jeho asistentkou a konkurencí vznikne, by nemusel již nikdy dohnat. 

Jak už jsem psal ve druhém odstavci, není to poprvé, co o levnější variantě HomePodu slyšíme. Vypadá to totiž, že se Applu prodeje jeho chytrého reproduktoru příliš nedaří a proto se pokusí zaujmout novým a podstatně levnějším produktem. O jeho představení se sice spekulovalo spíše ke konci letošního roku, WWDC je však bezesporu též velmi dobrá příležitost. Ostatně, právě tam nám Apple před rokem ukázal svůj první HomePod, takže představení jeho levnější verze by byla svým způsobem hezká symbolika. 

homepod-side

Dnes nejčtenější

.