Zavřít reklamu

Od vývojářské konference WWDC, která se odehraje v San Jose v Kalifornii, nás dělí necelý týden. Apple v pondělí 4. června světu představí iOS 12, který by však podle všeho neměl přinést žádné výraznější změny v uživatelském prostředí, neboť cupertinská společnost se údajně zaměřila pouze na vyladění výkonu. I tak spousta grafických designérů vytvořila úžasné koncepty, které si hrají s naší fantazií a ukazují, jak by mohl iOS 12 vypadat a jaké novinky by mohl jablečný systém přinést.

Další koncept pochází z dílny Michaela Calcadyho, studenta čtvrtého ročníku designu na York University. Předpokládá, že by mohlo dojít v iOS 12 k několika změnám, například že by mohl přinést zcela nový režim Siri Sight pro rozšířenou realitu, včetně užitečných informací o obchodech, restauracích, dopravních zastávkách, orientačních bodech a dalších zajímavých místech. Zároveň by režim zahrnoval i aktuální informace, jako jsou uzavírky silnic.

„Jelikož se domnívám, že rozšířená realita je technologií, která bude zásadní pro budoucnost digitální interakce, integroval jsem AR do jádra iOS a nabídl nové inovativní a intuitivní způsoby, jak interagovat s vaším digitálním a fyzickým světem najednou,“ uvedl Calcada.

Stejně jako už jsme viděli v jednom konceptu před několika dny, tak i koncept Calcady ukazuje seskupené notifikace. Dále koncept ukazuje podrobnější ovládání v aplikaci Fotoaparát, očekávaný Dark Mode, skupiny ve FaceTime a zlepšené ovládací prvky hlasitosti.

Jakékoliv vylepšení Siri je vítáno, protože podle několika posledních zpráv hlasový asistent od Applu zaostává za konkurencí, jako jsou Amazon Alexa a Google Assistant. Pokud jde o možnosti rozšířené reality, hodit by se mohly až v iOS 13, protože cupertinská společnost v roce 2019 představí iPhone s trojitou zadní kamerou s lepším 3D snímáním a 3× optickým zoomem.

Stále je nezbytné mít na paměti, že se jedná opět o koncept, který se zřejmě nikdy nepromění v realitu.

ios 12 koncept fb

Dnes nejčtenější

.