Zavřít reklamu

Vypadá to, že bychom se Steam Linku, čili aplikace od Valve pro streamování obsahu herní knihovny Steamu do jablečných zařízení, mohli přeci jen v brzké době dočkat. Je tomu jen pár dní, co se na světlo světa dostaly znepokojivé informace o tom, že aplikaci Apple ve svém App Storu nechce a poté, co jí nejprve odsouhlasil, se jí nakonec rozhodl nepovolit. To už však podle všeho neplatí.

Valve se nejspíše podařilo přesně to, co tak trochu očekávalo. Vedení Applu totiž zaplavily podle všeho emaily s dotazy na tuto zápletku, která nedá mnohým milovníkům her spát. Jeden přispěvatel na Redditu se pak dočkal na svůj email odpovědi od Phila Schillera, který zastává pozici viceprezidenta marketingu. Podle Schillerových slov je Apple do přenášení her na jablečná zařízení zapálen a těší se na tuto možnost. 

Streamování her by nám mohla v budoucnu zajistit i takto vypadající Apple TV:

Hlavním problémem, který zabránil příchodu aplikace do App Storu, je pak podle slov Schillera porušení řady pokynů a pravidel App Storu. Aplikace prý porušuje například pravidla pro obsah generovaný uživatelem, nákupy v aplikacích a další spoustu věcí. V tuto chvíli tak Apple projednává s Valve nápravu, na které by měly obě společnosti spolupracovat, díky čemuž dojde k ideálnímu výsledku a příchodu této aplikace již nic nezabrání. Kdy tomu však bude v tuto chvíli nevíme. 

Uvidíme, kdy se tedy aplikace Steam Link dočkáme a hlavně zda bude v takové podobě, ve které ji Valve chtělo hráčům nabídnout. Pokud ji totiž Apple kvůli svým pravidlům “oseká” a některé její prvky, mohli bychom se nakonec dočkat spíše propadáku než parádního rozšíření našich herních zážitků. 

steam-logo-spring-cleaning-event

Dnes nejčtenější

.