Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi milovníky her, zbystřete. Valve totiž včera prozradilo své plány pro nejbližší týdny, které vypadají více než zajímavě. Společnost totiž chystá hned dvě aplikace jak pro iOS, tak i pro Android, skrze které budeme moci streamovat obsah z počítačů na zařízení s těmito operačními systémy.

První aplikací, která spatří světlo světa, bude Steam Link. Ta by měla vyjít už za deset dní jak ve verzi pro iOS, tak pro Android. Díky této aplikaci se budete moci streamovat hry z vaší herní knihovny přímo na telefony, tablety či dokonce chytré televize, mezi které se řadí i Apple TV. Jak tomu však bývá, pro streamování je potřeba připojení internetu, které by mělo být co možná nejkvalitnější. Valve však bohužel neprozradilo žádné další detaily, takže netušíme, jaká rychlost internetu bude pro streamování ideální či zda si tuto novinku užijeme na všech nebo jen na některých zařízeních.

Streamování her by nám mohla v budoucnu zajistit i takto vypadající Apple TV:

Druhá novinka, kterou Valve oznámilo, je plánované vydání aplikace Steam Video. Tato appka dorazí též jak na iOS, tak na Android a umožní pro změnu streamovat filmy a seriály z galerie Steamu, což je též poměrně zajímavá novinka. Ani o této aplikaci toho však Valve příliš neprozradilo, takže víme jen to, že na naše zařízení dorazí v průběhu letních měsíců. 

Ačkoliv je tedy informací zatím pomálu, vypadá to, že se máme na co těšit. Pokud totiž služby Valve využíváte naplno, vaše možnosti se příchodem těchto novinek výrazně rozšíří. Snad tedy nebudeme ve výsledku spíše zklamaní nedodělaností. 

Pokud by vás novinky ze světa her zajímaly detailněji, určitě začněte navštěvovat náš herní magazín Vyťukej.cz.

steam fb

Dnes nejčtenější

.