Zavřít reklamu

Není to tak dávno, co jsme vám s jásotem oznamovali novinku oznámenou společností Valve, která měla přinést na jablečné telefony a tablety herní pecky z vaší knihovny na Steamu. Jednalo by se sice jen o “obyčejné” streamování obsahu (k čemuž tedy potřebujete kvalitní internetové připojení), které nyní zvládne kde co, určitě by však tuto novinku leckterý hráč ocenil. Jak se však zdá, Steam Link, jak se měla aplikace jmenovat, do App Storu hned tak nedorazí.

Podle čerstvých informací již mělo Valve svou aplikaci schválenou a tak její distribuci nestálo prakticky nic v cestě. Apple se ale ze dne na den rozhodl svůj souhlas stáhnout, čímž ji de facto zablokoval. Jako důvod pak uvedl obchodní konflikt s podmínkami pro aplikace. Jinými slovy, podle Applu nesplňuje určitým způsobem aplikace jeho podmínky a tak její příchod bez milosti zastavil. Proti tomu se samozřejmě pokusili lidé z Valve odvolat, ale Apple jejich odvolání smetl ze stolu. 

Krom iPhonu či iPadu jsme si mohli užít hry ze Steamu třeba i na Apple TV, která by mohla v budoucnu vypadat takto: 

V tuto chvíli není jasné, jaké další kroky Valve či Apple podniknou. Podle všeho však Valve své veškeré možnosti vyčerpalo a tak nyní spoléhá spíše na to, že své rozhodnutí Apple přehodnotí kvůli zájmu médií, která by jej za to mohla tvrdě kritizovat. Faktem však je, že detaily o celé zápletce neznáme, tudíž by nejspíš nebylo zcela košér vyvozovat z ní závěry. 

Není se však úplně čemu divit, že se Applu do povolování aplikace příliš nechce. Pokud by totiž fungovala tak, jak by měla, mohla by zapříčinit úpadek App Storu. Milovníci her by totiž raději zainvestovali do hry na Steamu než do hry v App Storu, která by dosahovala nižších kvalit. 

steam fb

Dnes nejčtenější

.