Zavřít reklamu

S označováním svých systémů pomocí zeměpisných názvů začal Apple již před dlouhými pěti lety, kdy na ně přešel ze jmen šelem. V minulých letech jsme se tak dočkali na našich počítačích systému Mavericks, Yosemite, El Capitan, Sierra a naposledy High Sierra. Ani letošek pak nebude nejspíše výjimkou a Apple pro označení svého macOS 10.14 zvolí zeměpisný název. Pokud by vás tedy zajímalo, jak se letošní macOS bude jmenovat, pokusíme se vám na to v následujících řádcích odpovědět.

Apple se v minulých letech zaregistroval poměrně spoustu ochranných známek na zeměpisné názvy, které by mohl pro své systémy potenciálně využít a ukázalo se, že se tak i stalo. Tipovat, který z nich to bude, je však vzhledem k jejich množství jako věštit z křišťálové koule. Před pár dny si ale Apple zaregistroval ochranné známky pro zeměpisné názvy i na Filipínách a v Kambodži, což je poměrně zvláštní a napovídá to tomu, že bychom se právě některého z čerstvě zaregistrovaných názvů mohli dočkat. 

Dočkáme se něčeho takového?: 

Bude to jeden z nich?

A jakého názvu bychom se tedy měli u letošního macOS 10.14 dočkat? Apple bude pravděpodobně vybírat z názvů Mojave, Sequoia, Sonoma a Ventura. Přesně na tyto názvy si totiž Apple podal ochrannou známku, z čehož tak nepřímo vyplývá, že by nad jedním z nich mohl Apple skutečně počítat jakožto s názvem pro nový operační systém. Jeho představení se dočkáme již příští pondělí, tedy konkrétně 4. června po 19. hodině. Právě v tomto čase se totiž bude pomalu odehrávat vývojářská konference WWDC, na které Apple nové operační systému konečně představí. 

V tuto chvíli není úplně jasné, čeho bychom se měli v letošních systémech dočkat. Loňské systémy totiž trpěly velkou spoustou chyb, které Apple opravuje prakticky do nynějška. Proto se podle úniků interních informací zaměří v letošních systémech především na opravu veškerých chyb a nedodělků a na zvýšení výkonu, stability a rychlosti. Větších novinek bychom se pak měli dočkat nejspíš až v příští generaci v roce 2019. 

A co si myslíte vy? Zvolí Apple některý z těchto názvů či nás překvapí něčím zcela novým?

WONk6

Dnes nejčtenější

.