Zavřít reklamu

Včera jsme vás informovali o tom, že Samsung zveřejnil další rýpavou reklamu, ve které si opět utahuje z cupertinské společnosti. Samsung v reklamě porovnával výkon a plynulost systému své vlajkové lodě Galaxy S9+ se starším iPhonem 6.

V hlavní roli je žena, která cestuje letadlem se svým iPhonem 6. Zdá se však, že má problémy se systémovou odezvou. Ve finále jí prodavač v Apple Storu doporučil vyměnit baterii, nebo upgradovat zařízení. Samsung zřejmě není detailista, protože některé věci jsou v reklamě špatně.

Čtyři roky starý iPhone? Opravdu?

Od Samsungu je opravdu záludné a nespravedlivé postavit proti sobě Galaxy S9+ a čtyři roky starý iPhone 6. Proč nebyl férový a nedal proti sobě Galaxy S9+ a iPhone X? Důvod je zřejmý. Samsung si uvědomuje, že jeho Galaxy S9+ nemůže iPhone X porazit.

Simulované screeny obrazovky

Samsung musel navíc ještě podvádět, aby to vypadalo, že iPhone 6 nefunguje tak, jak by měl. Jakmile se snaží žena spustit nějakou aplikaci, například Peněženku, zobrazí se nejprve bílá obrazovka, až potom naběhne samotná aplikace, což je pouze nasimulované. Vypadá to tedy, že iPhone je opravdu pomalý, ale ani tak starý iPhone není v reálném životě ledovec, jenž by takhle zamrzal. Že Samsung použil screenshoty si můžeme vyvodit z jeho drobného textového upozornění na začátku videa. Jak jinak si totiž vyložit „Screen images simulated“?

Degradující baterie netrápí jen Apple

Samsung si musel rýpnout i do toho, že Apple přiznal zpomalování iPhonů s degradujícími bateriemi. Apple připustil, že snižuje výkon starších telefonů, aby zamezil neočekávanému vypnutí. V reklamním spotu zaměstnanec Apple Storu podává špatné informace o možnostech, jak zlepšit výkon iPhonu.

Jakmile žena v reklamě dojde s iPhonem do Apple Storu, zaměstnanec jí řekne, aby vypla správu baterie, že se jedná o jediné řešení. Ovšem vypnutím dané funkce se zvýší riziko neočekávaného vypnutí. Zaměstnanec se nezmínil o tom, že stačí baterii za 29 dolarů vyměnit, což by problém s výkonem vyřešilo.

Dočkáme se odvety, ve které Apple zesměšní Samsung Galaxy S9?: 

Výřez iPhonu X – stokrát ohraná písnička

I když iPhone X není v reklamě vůbec vidět, Samsung si i tak z výřezu v horní části obrazovky iPhonu X vystřelil. V jednom okamžiku jde totiž žena okolo otce se synem, přičemž oba dva mají ofinu v podobě výřezu.

Samsung však ignoruje skutečnost, k čemu výřez ve skutečnosti složí a že tím Apple inspiroval řadu dalších výrobců Android telefonů, kteří začali design kopírovat. A kdo ví. Třeba nad podobným řešením též v minulosti uvažoval, ale Apple jej předběhl a nyní je již na jeho implementaci pozdě. Nebo snad očekáváte, že něco podobného Samsung použije u nových vlajkových lodí, čímž by dal Applu za pravdu?

Samsung-Galaxy-S9-Ad-iPhone-6

Neočekávaná vypnutí? U Samsungu i bez degradující baterie

Samsung naprosto ignoruje to, proč vlastně Apple po zpomalování starších iPhonů sáhl. Apple zavedl správu baterie, aby zabránil neočekávaným vypnutím telefonů. Samsung si sice může dělat z toho legraci, ale faktem zůstává, že Samsung podobné takové opatření nemá. Jinými slovy, telefony řady Galaxy s degradující baterií se prostě neočekávaně vypnou. A nemusí to být jen baterií.

Tohle že je Apple Store?

Apple Store v reklamě vypadá děsně. Jak si může někdo myslet, že se skutečně jedná o Apple Store? Prostředí vypadá úplně jinak. Sami to víte, pokud jste někdy nějaký Apple Store navštívili. Ani přístup technika, který se ženou její problém řeší, není v žádném případě takový, jaký by měl u Applu být.

Samsung-iPhone-Ad-Battery
iphone samsung fb

Dnes nejčtenější

.