Zavřít reklamu

Poslední dny jsou na úniky různých informací o chystané druhé generaci iPhonu SE opravdu bohaté. Ačkoliv jsme sice ještě donedávna příliš s jeho existencí nepočítali, zprávy z minulých týdnů nás přesvědčily o pravém opaku. Jaký tedy iPhone SE 2 nakonec bude?

Dlouhou dobu se počítalo spíše s tím, že druhá generace tohoto kompaktního telefonu nic moc nového nepřinese. Krom vylepšeného hardwaru a skleněných zad pro podporu bezdrátového nabíjení se totiž měla na chlup podobat klasickým 4” modelům. Úniky z předchozích dnů však naznačují, že bychom se mohli dočkat změn o poznání větších a to především u displeje. Ten by totiž mohl vyplnit celou přední stranu, s čímž by přišlo i odstranění klasického domovského tlačítka. Přesně tuto teorii pak potvrzuje i japonský portál Macotakara, který se dá považovat za jeden z nejvěrohodnějších zdrojů informací.

Informátoři z dodavatelského řetězce prozradili japonským kolegům, že hromadná výroba iPhonu SE 2 zatím ještě nezačala, jelikož Apple počítá s tím, že tento model uvolní spolu s ostatními jablečnými telefony v září. Květnové či červnové představení tak, zdá se, padá. Na vině může být například to, že Apple údajně ještě neudělal konečné rozhodnutí o podobě tohoto modelu. Zdroj totiž tvrdí, že jableční inženýři testují v tuto chvíli hned několik prototypů, ze kterého vybírají vítěze. Všechny prototypy mají pak společné dvě věci – výřez na horní straně displeje a autentizaci skrze Face ID. Je tedy víceméně jasné, že s Home Buttonem s podporou Touch ID se nejspíš již brzy rozloučíme nadobro.

Koncept iPhonu SE s OLED displejem od okraje k okraji od Curved.de:

Skrývá se za LCD iPhonem X právě iPhone SE 2?

Ačkoliv je velmi těžké říci, jak tedy nakonec vývoj iPhonu SE 2 dopadne, v úvahu připadá hned několik variant. Možné je například to, že Apple zvolí klasické hranaté tělo, do kterého vsadí displej přes celou přední stranu. V úvahu však připadá i zmenšená kopie iPhonu X v kompaktních rozměrech či dokonce to, že se za iPhone SE 2 schovává 6,1” LCD model iPhonu X, o jehož představení se též již nějakou dobu spekuluje. Podle zdroje z dodavatelského řetězce je totiž minimálně jeden z prototypů osazen 6” displejem, což by tuto teorii potvrzovalo. 

Uvidíme, jaké zprávy nám tedy další dny přinesou. Když už se však začalo o příchodu iPhonu SE 2 takto intenzivně hovořit, je velmi pravděpodobné, že se jeho příchod skutečně blíží. Podobné dohady totiž doprovází každý chystaný produkt jablečné společnosti. 

iPhone SE 2 nothc FB

Dnes nejčtenější

.