Zavřít reklamu

Minulý mesiac sme vás informovali o zrýchlení výstavby podzemných tunelov, ktoré má na starosti Muskova spoločnosť Boring Company. Realizácia revolučného nápadu vysokorýchlostného cestovania pod zemou je v plnom prúde, o čom svedčí aj nové video priamo od šéfa spoločnosti. Elon Musk na svojom instagrame zverejňuje video, na ktorom v rýchlosti ukazuje, ako pokročila výstavba tohoto projektu za uplynulé týždne.

Futuristické tunely z produkcie Boring Company by sa už onedlho podľa Elona mali začleniť medzi bežné prvky dopravy. Môže sa to zdať ako hudba budúcnosti, no pri pohľade na nasledujúce video je možné konštatovať, že tunel je takmer hotový. Testovací tunel sa nachádza pod spoločnosťou SpaceX a mal by spájať parkovisko firmy s medzinárodným letiskom v Kalifornii.

https://www.instagram.com/p/BinoVT6Acpd/?utm_source=ig_embed

Tunel má momentálne dĺžku 2,7 km a podľa najnovších informácií sa už čaká len na schválenie regulačných orgánov. Pokiaľ pôjde  všetko podľa plánov, Boring Company umožní širokej verejnosti demonštračné jazdy úplne zdarma. Musk zaujal samozrejme optimictický pohľad na vec a podľa jeho slov by sme sa tejto možnosti mali dočkať už o pár mesiacov. Okrem iného sľubuje aj bezkonkurenčnú cenu, o čom hovorí aj vyjadrenie, že jazda Podom v podzemnom tuneli by mala výjsť lacnejšie ako autobusový lístok.

Hlavnou myšlienkou projektu je odbremeniť „nadzemné komunikácie“ a poskytnúť obyčajným ľuďom možnosť rýchleho cestovania za minimálnu cenu. Okrem rýchlosti ponúka aj 100% enrgiu bez emisií a plynulú prevádzku bez akýchkoľvek obmedzení.

Boring Copany má naozaj fenomenálne výhliadky do budúcnosti. Ďalšie tunely by v prvom rade mali slúžiť chodcom, cyklistom a ľuďom, ktorí nevlastnia automobil. Systém na prepravovanie osôb by mal niesť názov Urban Loop, poháňaný bude rovnako elektrinou a bude schopná vyvinúť rýchlosť až 200 km/h.

Boring Company

Dnes nejčtenější

.