Zavřít reklamu

Žijeme v moderní době, kdy jsme schopni téměř vše vyřídit přes pouhý smartphone, notebook či své chytré hodinky. Co byste ale řekli tomu, kdyby se tyto tři věci a ještě mnoho dalších sjednotilo do produktu, který bude zvládat valnou většinu jejich funkcí a zároveň bude tak malý, že jej jen stěží zpozorujete? Tak přesně takhle by se dal charakterizovat Xenxo S-Ring, který se objevil na Kickstarteru.

Portál Kickstarter je nepřebernou studnicí zajímavých vynálezů, jejichž tvůrci potřebují na jejich “rozjetí” finanční prostředky. Na tomto webu je proto prezentují a věří, že jimi zaujmou zákazníky, kteří zrození jejich snu finančně podpoří. Právě sem zavítali i tvůrci chytrého prstenu Xenxo S-Ring. Pojďme si tedy tento produkt v pár řádcích představit.

Produkt budoucnosti?

Prsten, který se od klasických prstenů příliš neliší, je doslova napěchován technologiemi. Po spárování s telefonem přes něj můžete například volat, zavolat si přes něj pomoc, sledovat skrze něj své životní funkce, spouštět Siri, ukládat si na něj data z notebooku, platit pomocí NFC, využívat jej jako přístupovou kartu například ke dveřím s čipem či jako bluetooth klíč ke speciálním zámkům a dalších pár věcí, které byste mohli ocenit. Prsten jde ovládat skrze drobné tlačítko na spodní straně, se kterým sice příliš mnoho kouzel nejspíš neuděláte, například pro vytočení oblíbených kontaktů by však měla stačit. 

Co se týče kvality reproduktoru a mikrofonu v prstenu, ta je prý na velmi solidní úrovni a i hlasitost je dobrá. Potěší ale i odolnost vůči prachu a vodě, 4 GB interní úložiště, do kterého ukládáte data skrze přiložený USB klíč, na který stačí prsten jen jednoduše položit. 

Zajímavá je i výdrž baterie, která by měla být podle otců této hračky slušných 5 dní, s čímž však samozřejmě nelze například při telefonování příliš počítat. Nabíjení je však podle všeho skrze přiložený adaptér velmi rychlé. Samotná baterka v prstenu pak “odejde” nejdříve za 3 roky, což je též poměrně slušná výdrž na produkt tohoto typu. 

Pokud by vás tento produkt zaujal, určitě mrkněte na Kickstarter. Kampaň už sice skončila, alespoň se však budete moci dozvědět více o produktu, který možná změní dosavadní vnímání “smart” věcí a který budeme za pár let brát již jako naprostou samozřejmost. 

fb

Dnes nejčtenější

.