Zavřít reklamu

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak skvělé by bylo, kdyby se dal váš MacBook nabíjet i bezdrátově? Zkrátka jen přijdete do práce, položíte si svůj počítač na nabíjecí podložku a bez zdlouhavého rozmotávání klasického kabelu začnete nabíjet. Tak přesně toho bychom se mohli díky skvělému vynálezu prezentovaném na Kickstarteru v budoucnu dočkat.

MagC, jak svůj produkt tým amerických vynálezců nazval, nám bezdrátové nabíjení MacBooku či MacBooku Pro již brzy umožní. Celý princip je přitom vskutku jednoduchý. Na spodní část vašeho jablečného počítače upevníte velmi přizpůsobivou podložku, která je propletená cívkami pro bezdrátové nabíjení a konektor, který z podložky trčí, zapojíte do jednoho z USB-C portů. Když pak chcete svůj počítač nabít, jednoduše jej i s podložkou, která na počítači bez problému drží, položíte na speciální nabíjecí podložku zapojenou do elektrické sítě.

Pro lepší představu o celé technologii si pusťte video o samotných vynálezců:

Nabije vám i váš iPhone

Nabíjecí podložka zapojená do sítě s sebou krom nabíjení vašeho Macu přináší i další velkou výhodu – podporu Qi standardu. Bez problému si tak na ní ve volné chvilce dobijete svůj iPhone X či některý z iPhonů 8. Vše funguje podle výrobců stejně jako u nabíječek renomovaných značek. Obavy, že si váš telefon nebude s nabíječkou rozumět, tak nejsou na místě.

iphone macbook bezdrat 2

Skvělou vlastností, kterou nabíjecí podložka MagC též oplývá, je její rozpoznání, zda zrovna nabíjí či nikoliv. Pokud ji totiž právě k nabíjení vašich zařízení nepoužíváte, nebude zbytečně vyzařovat energii až do doby, než na ní opět produkt podporující bezdrátové nabíjení položíte.

Podívejte se, jak šel při vývoji MagC čas:

Pokud tedy po bezdrátové nabíječce, která vám bez problému dobije jak váš MacBook, tak iPhone, již dlouhou dobu sníte, určitě navštivte její stránku na Kickstarteru a jejím tvůrcům nějaký ten dolar přispějte. Věc je to totiž opravdu parádní a věřím, že pro mnohé z vás skutečně využitelná. Snad se tedy podaří dotáhnout do zdárného konce a na pultech obchodů ji za pár let potkáme úplně běžně. Život bez nabíjecích kabelů je totiž vskutku lákavý.

macbook bezdratove nabijeni

Dnes nejčtenější

.