Zavřít reklamu

O microLED displejích je ve spojitosti s Applem v poslední době opravdu hodně slyšet. Tyto displeje jsou totiž ve světě považovány za parádní nástupce nynějších OLED displejů, jelikož oplývají daleko lepšími vlastnostmi v čele s výraznou energetickou úsporností, vyšším jasem či celkově užším provedením. A je to právě Apple, který by je rád začal podle všeho brzy využívat. Otázkou však zůstává, kdo mu je dodá.

Ačkoliv se v kuloárech šušká o tom, že se Apple snaží vyvinout vlastní microLED displeje, je poměrně pravděpodobné, že první vlaštovky použité v jeho produktech přímo od něj nebudou. Jejich vývoj je totiž samozřejmě během na dlouhou trať, ve kterém mají značný náskok společnosti, které jsou na výrobu podobných komponentů specializované. Apple se tak nejspíš bude rozhodovat mezi taiwanským dodavatelem TSMC a několika dalšími společnostmi. A právě mezi ty by se rád alespoň částečně protlačil jeden z hlavních jablečných dodavatelů – společnost Foxconn.

Prvním produktem s microLED displejem by měly být Apple Watch:

Foxconn totiž získal před nedávnem téměř osmiprocentní podíl ve společnosti Epileds Technologies, která se měla výrobu microLED displejů zvládat. Kdyby se tedy podařilo část lukrativní jablečné zakázky společnosti získat, její bankovní účty by si výrazně polepšily. A přesně to cítí i Foxconn, který plánuje brzy nakoupit dalších asi 20 milionů akcií společnosti. Díky tomu by se tak stal největším akcionářem společnosti, díky čemuž by měl v ruce zajímavé páky, kterými by mohl společnost k Applu nasměrovat. Apple by se však nejspíš podobné spolupráci stejně nebránil. S Foxconnem má totiž z minulých let velmi dobré zkušenosti, takže není důvod k nevsazení na tuto jistotu i v tomto případě.

Bude velmi zajímavé sledovat, jak se situace s microLED displeji vyvine do budoucna. Pokud na ně však Apple skutečně vsadí, měli bychom se jich dle předpokladů dočkat poprvé u Apple Watch. Na těch by si je Apple řádně prověřil a posléze je nasadil i u dalších produktů, mezi kterými samozřejmě nalezneme i iPhony, tedy jeho stěžejní produkt. 

Processed with VSCOcam with c2 preset

Dnes nejčtenější

.