Zavřít reklamu

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že se na webu Applu objevil podpůrný dokument, který prozrazoval rozšíření podporovaných jazyků HomePodu o němčinu, francouzštinu a japonštinu. Tehdy jsme sice ještě nemohli se stoprocentní jistotou říci, zda tomu tak skutečně bude, nový krok Applu tyto skutečnosti z velké části potvrdil.

Zatímco na japonském webu Applu nenaleznete o HomePodu zatím ani zmínku, německéfrancouzské stránky jablečné společnosti již informace o chytrém jablečném reproduktoru obsahují, čehož si všiml i jeden náš čtenář a my mu za upozornění na tento fakt děkujeme. Zdá se tedy, že HomePod se začne na obou těchto trzích prodávat již co nevidět. 

Kdy se dočkáme?

Se spuštěním prodejů ve Francii a Německu jsme počítali již nějakou dobu. Apple se totiž nechal před nedávnem slyšet, že právě na tyto trhy zavítá HomePod v průběhu jara letošního roku. Krom toho bychom se měli dočkat i bezdrátové nabíječky AirPower a nabíjecího pouzdra s podporou bezdrátového nabíjení pro AirPods. Ani jeden z těchto dvou produktů však zatím v nabídce Applu nenalezneme. 

Takto AirPower vypadá:

Ačkoliv v tuto chvíli netušíme, kdy bychom se mohli nabíječky AirPower a nového pouzdra pro AirPods dočkat, jako vcelku pravděpodobná varianta se jeví představení druhé generace iPhonu SE. Ten by totiž měl bezdrátové nabíjení tož podporovat, takže je možné, že jej Apple vypustí právě zároveň s AirPower. 

Uvidíme, kdy se tedy Apple rozhodne prodávat HomePod skrze svůj eshop i v České republice. Pokud však chce svým chytrým reproduktorem prorazit, nejspíš nemá na váhání čas. Podle dostupných informací je totiž HomePod zatím v prodejích poměrně neúspěšný, což je však samozřejmě zapříčiněno především jeho nedostupností na většině světových trhů. 

Apple HomePod recenze FB

Dnes nejčtenější

.