Zavřít reklamu

Ačkoliv je MacBook Air mezi uživateli Applu i více než deset let od představení jeho první verze pořád velmi populární, některé jeho vlastnosti jej do značné míry limituje. Apple u něj totiž stále vsází například na klasický LCD displej s rozlišením 1440 x 900. Podle zpráv z minulých týdnů však měl tento neduh vyřešit představením nástupce Airu, který měl krom několika dalších upgradů disponovat Retina displejem. Jeho příchod je ale podle čerstvých zpráv v nedohlednu.

Spekulovalo se o tom, že nový 13″ MacBook Air s Retina displejem mohl Apple ukázat již na březnové konferenci zaměřené na vzdělání. K tomu však nakonec nedošlo, jelikož se Apple na konferenci zaměřil výhradně na představení spousty softwarů pro školství a nového iPadu, na který chystáme mimochodem recenzi. Jako další pravděpodobné místo pro představení se proto jevil konferenční sál v San Jose, ve kterém bude Apple na začátku června pořádat vývojářskou konferenci WWDC. Ani u příležitosti této události však Apple podle serveru DigiTimes nový MacBook Air s Retinou nepředstaví. Podle zdrojů již zmíněného serveru se totiž výroba tohoto notebooku rozjede nejdříve ve třetím čtvrtletí tohoto roku, což naznačuje, že představení produktu bychom se tak mohli teoreticky dočkat až na zářijovém představení nových iPhonů.

Jablečné procesory přicházejí? 

Ačkoliv v tuto chvíli nevíme, co za odložením představení upgradovaného Airu stojí, v dodavatelském řetězci se šušká o tom, že má Apple problém s výrobou některých komponentů, konkrétně pak s procesory. Z tohoto tvrzení bychom si tak mohli vyvodit, že by mohl Apple své vlastní procesory pro počítače, na kterých údajně pracuje, otestovat poprvé právě v upgradovaném MacBooku Air, který bude nejspíš cílit především na studenty a méně náročné uživatele, takže v něm postačí i slabší procesor. Jedná se však samozřejmě o spekulaci.

Uvidíme, co na nás tedy Apple na blížící se WWDC vytasí. Pokud se však v nových systémech skutečně zaměří především na zlepšení výkonu, stability a opravu veškerých chyb, které nynější systémy sužují, mohli bychom se dočkat opravdu velmi povedených systémů. V takovém případě bychom mu pozdější představení nového MacBooku Air odpustili mnohem snáz. Jasno však samozřejmě bude až 4. června večer.

macbook-air-fb

Dnes nejčtenější

.