Zavřít reklamu

MacBook Air. Notebook, který je z portfolia jablečné společnosti nejspíše nejslavnějším počítačem, se těší mezi zákazníky po celém světě nebývalé oblibě. Aby taky ne. Jeho léty prověřený design je ve spojení s dlouhou výdrží baterie, ideální velikostí, tenkým prevedením a systémem macOS opravdovým tahákem a jasnou volbou pro všechny, kteří chtějí počítač od Applu, ale nevyžadují od něj žádný přehnaný výkon. I přesto jej však Apple nejspíš ze své nabídky stáhne a nahradí jej novým modelem.

Web DigiTimes dnes zveřejnil zprávu, ve které tvrdí, že se letos dočkáme nového 13” MacBooku, který stařičký MacBook Air v nabídce Applu nahradí. Jablečná společnost to však nebude mít v tomto ohledu ani trochu jednoduché. Ikonický Air se totiž pokusil nahradit jak malým 12” MacBookem, tak i menším MacBookem Pro bez Touch Baru. Oba tyto stroje však vyjdou oproti MacBooku Air výrazně dráž, což je pro mnohé uživatele, kteří se poohlížejí skutečně po “entery” modelu tím největším mínusem.

Dočkáme se Retiny?

V tuto chvíli není jasné, jaký hardware by měl nový 13” základní MacBook obsahovat a ani to, zda se Apple přidrží některého ze svých osvědčených designů či vytvoří něco zcela jedinečného. Jako nejpravděpodobnější varianta se však již nyní zdá výměna displeje z klasického LCD panelu za Retinu či OLED. Ačkoliv je totiž nynější displej v MacBooku Air poměrně kvalitní, s displeji v MacBoocích Pro či malém MacBooku se rovnat nemůže.

Ačkoliv je příchod nového vstupního modelu MacBooku poměrně pravděpodobný, se stoprocentní jistotou to samozřejmě potvrdit nemůžeme. Jak už jsem totiž psal výše, stařičký Air si své zákazníky nachází i nyní, díky čemuž doteď Apple od zrušení jeho prodejů neupustil. Nechme se tak překvapit, zda se Apple skutečně k jeho nahrazení novým modelem odhodlá či nikoliv. Jasno bychom měli mít už ve druhé polovině letošního roku.

macbook-air-fb

Dnes nejčtenější

.