Zavřít reklamu

Ačkoliv si to nikdo z nás nepřeje, občas se můžeme dostat do situací, kdy je potřeba rychle zalarmovat záchranné složky, které se nám či někomu jinému pokusí pomoci z nesnází. Valná většina lidí přivolává záchranáře skrze klasický telefonát na jejich čísla. Volající osoby jsou však mnohdy v obrovském stresu a než se z nich podaří operátorům na druhé straně dostat potřebné informace o situaci, ubíhá ohroženým lidem drahocenný čas. To se však podle slov Evropské asociace pro tísňová volání (EENA) v budoucnu změní.

Vylepšení, která zachrání životy 

EENA je přesvědčená o tom, že v budoucnu budou hrát hlavní prim speciální záchranné aplikace typu Záchranka, kterou můžete znát i z našich luhů a hájí. Ačkoliv jsou totiž veškerá vylepšení, které některé společnosti či operátoři volajícím na tísňové linky vnukly, velmi užitečná a nějaký čas například díky rychlému zaslání polohy volajícího ušetří, není to stále to pravé ořechové. Pomocí speciálních aplikací lze totiž operátorům sdělit daleko více informací mrknutím oka. Mohli bychom se dočkat například videohovorů, živých chatů či spousty dalších vylepšení, díky kterým budou moci operátoři efektivněji radit s pomocí do příjezdu záchranářů a ti pak budou následně s celým neštěstím díky údajům, které dostanou z aplikace, mnohem lépe obeznámení a překvapí je tedy možná mnohem méně věcí.

Díky videohovorům by pak mohly záchranné složky získat ještě před příjezdem na místo nehody daleko lepší obraz o celkové situaci a již cestou si například předchystat vybavení, které bude potřeba. Operátoři by navíc daleko lépe odhadli, kolik záchranných složek je potřeba na místo nehody vyslat.

Doufejme, že bude tedy budoucnost skutečně patřit sofistikovaným záchranným aplikacím, které budou zachraňovat lidské životy a usnadňovat těžkou práci záchranářů. I kdyby však tyto aplikace zachránily byť jen jediný život, rozhodně se práce na nich vyplatí. 

emergency-apple-fb

Dnes nejčtenější

.