Zavřít reklamu

Chytré reproduktory zažívají v poslední době velký boom a tak se nemůžeme divit tomu, že se na tomto trendu snaží svézt co nejvíce společností. Do rozjetého vlaku k Amazonu, Googlu či Applu se proto chystá naskočit se svým inteligentním reproduktorem i Facebook, jehož představení je již poměrně blízko.

Představení speciálního chytrého reproduktoru z dílny společnosti Marka Zuckerberga jsme se měli dočkat podle všech indícií již v těchto týdnech. Před nedávnem se však provalil obrovský skandál týkající se úniku desítek milionů dat uživatelů, což se nyní snaží Facebook co nejlépe “vyžehlit”. Představení vlastního reproduktoru by  bylo v tuto chvíli rovno sebevraždě, protože by o něj projevil zájem jen zlomek potenciálních kupců. Facebook už proto přispěchal s náhradním plánem, ve kterém počítá s představením produktu v říjnu letošního roku.

V říjnu tohoto roku nám však Facebook nepředstaví jen jeden reproduktor, ale rovnou dva. Oba se údajně mohou pochlubit dotykovými obrazovkami s úhlopříčkou 15” a jejich primárním cílem je spojit uživatele s jejich příteli či rodinou pomocí videochatu či podobných funkcí. Je tedy jasné, že se bude zaměření tohoto reproduktoru od jeho kolegů výrazně lišit. 

HomePodu se tento reproduktor příliš podobat nebude:

Jeden z reproduktorů vybaví Facebook údajně funkcí rozpoznávání obličeje pro identifikaci uživatelů, díky čemuž by mohl zajistit vysokou bezpečnost a vytvářet pro jednotlivé osoby personalizovaný obsah (například nabízet často využívané kontakty). Celkově však máme o obou reproduktorech opravdu velmi málo zpráv, takže si budeme muset na upřesňující informace o hardwaru i softwaru ještě nějakou chvíli počkat. 

Těžko v tuto chvíli říci, zda se Facebook skutečně rozhodně říjnové datum představení reproduktoru dodržet stůj co stůj či jej bude měnit v závislosti na vývoji situace ohledně úniku dat uživatelů. Pokud se však do října nepodaří celá aféra dostatečně uklidnit, mohl by mít Facebook opravdu velký problém. V době, kdy je mnoho uživatelů Facebooku až chorobně přesvědčeno o tom, že je Facebook sleduje a ví o nich naprosto vše, by totiž byl příchod reproduktoru vybaveného mikrofony a kamerou hotovou noční můrou. 

speaker_dark

Dnes nejčtenější

.