Zavřít reklamu

Na našem webu jste se mohli již několikrát dočíst o snaze Facebooku vyvinout svůj vlastní chytrý reproduktor, který by umožňoval jeho uživatelům mimo jiné skvěle komunikovat se svými blízkými. Ačkoliv to podle posledních zpráv vypadalo, že Facebook svůj reproduktor představí již velmi brzy a pomalu se jej chystá i vyrábět, agentura Bloomberg dnes tento plán vyvrátila.

Podle Bloombergu Facebook s brzkým odhalením svých chytrých reproduktorů skutečně počítal. Poté, co se však ve světě rozvířila kauza ohledně úniku dat uživatelů, která mohla být použita pro ovlivňování prezidentských voleb v USA, se lidé kolem Marka Zuckerberga rozhodli svůj nový produkt nepředstavit.

Ke změně plánu se přední představitelé Facebooku rozhodli hlavně kvůli silné vlně kritiky, kterou si právě za únik dat vysloužili. Je tedy vcelku jasné, že pokud by svůj reproduktor představili nyní, neshledal by se ve světě s kladným přijetím, čímž by byl celý projekt prakticky zničen. To ale samozřejmě vedení Facebooku s ohledem na čas a investice, které byly při jeho vývoji potřeba, v žádném případě nechce dopustit.

Zavřel si Facebook cestu?

Skandál Facebooku a jeho následné rozhodnutí reproduktor nepředstavit by však mohlo Zuckerbergově společnosti zavřít do tohoto odvětví trhu cestu nadobro. Trh s chytrými reproduktory totiž zažívá v poslední době opravdu velký boom a už nyní lze představení nového chytrého reproduktoru přirovnat k naskočení do rozjetého vlaku. Ten však samozřejmě čím dál více zrychluje a času nazbyt není. Vyčkáváním než se situace uklidní by tak mohl celý projekt stejně zaniknout.

facebook-speaker

Dnes nejčtenější

.