Zavřít reklamu

První zvěsti o tom, že se Apple chystá v letošním roce představit tři iPhony s bezrámečkovým designem, horním výřezem obsahující senzor pro Face ID či duálním fotoaparátem, jsme zaslechli již v průběhu minulého roku. To, že se letošek skutečně ponese ve znamení trojice bezrámečkových iPhonů, pak potvrdilo v minulých týdnech a měsících opravdu spoustu zdrojů v čele s věhlasným analytikem Ming-Chi Kuem z KGI Securities. Podle jeho slov se letos dočkáme jedné levnější varianty osazené LCD displejem a dvou prémiových, u kterých Apple použije opět OLED panely. Právě levnější varianta by pak měla zažít podle mnoha analytiků opravdu obří úspěch. Tušíte však, jak bude tento model vypadat?

LCD model iPhonu X by měl lákat především na svou cenu. Apple u něj totiž nejspíše ušetří jak na samotném displeji, tak i na některých materiálech. Podle zpráv z minulých týdnů bychom se tak mohli dočkat například klasického hliníkového rámečku namísto ocelového, který Apple použil u iPhonu X. I díky tomu by se totiž dala cena jablečného telefonu slušně snížit, čímž by se stala tato novinka dostupná pro daleko více uživatelů. Použitím hliníku by navíc Apple tento model skvěle odlišil od své prémiové řady. Pro lepší představu toho, jak by mohl letošní LCD model s hliníkovým rámečkem vypadat, si prohlédněte galerii pod tímto odstavcem.

Rendery, které pro náš web vytvořil designér Ondrej Mitko, zobrazují LCD model vedle nynějšího iPhonu X. Jak můžete sami vidět, oproti iPhonu X se LCD model liší hlavně velikostí a zpracováním rámečku, který je v tomto případě matný. Displej levnější varianty iPhonu X by pak měl dosahovat zhruba 6,1”, čímž by se měl stát střední velikostí iPhonů, které Apple letos představí. V plánu je totiž prý OLED model s 5,8” a obřím 6,5” displejem. 

Co se týče dalších vlastností telefonu z konceptu, můžete u něj vidět duální fotoaparát, výřez v displeji a samozřejmě i skleněná záda podporující bezdrátové nabíjení. Horní výřez pak bude nejspíš stejně výrazný jako u loňského modelu a jeho zmenšení se pravděpodobně nedočkáme ani u prémiových OLED modelů. Apple by se totiž mohl pokusit své iPhony letos především sjednotit a velké upgrady jim nadělit až příští rok. Ostatně, čile se spekuluje například o přidání třetí čočky k fotoaparátu, díky které by byly fotografie z jablečných telefonů daleko kvalitnější především za zhoršených světelných podmínek.

Těžko v tuto chvíli říci, zda se letos dočkáme skutečně přesně takovéhoto iPhonu či nikoliv. S ohledem na to, kolik analytiků a zdrojů již tyto zprávy potvrdilo, a také na to, že i v minulém roce jsme se dozvěděli o iPhonu X valnou většinu zajímavých informací s velkým předstihem, bych však byl osobně k příchodu tohoto modelu optimistický. 

lcd iphone x fb

Dnes nejčtenější

.