Zavřít reklamu

Fenomén Fortnite ve své krasojízdě na iOS nepolevuje. Hráči na iPadech a iPhonech tuto hru doslova hltají a není jim líto čas od času zakoupit různá vylepšení, které jim jejich výkony alespoň částečně usnadní. Tyto mikrotransakce však generují opravdu obří zisky a jen za první měsíc vydělaly na systému iOS zhruba 25 milionů dolarů. Jak se však zdá, tato mánie jen tak neskončí. 

Na budoucnost Fortnite se zaměřila analytická společnost Sensor Tower, která jej sleduje od jeho vstupu na jablečná zařízení. Pokud se její předpověď vyplní, budou si moci vývojáři tohoto fenoménu mnout ruce. Studio Epic Games, které tuto hru stvořilo, totiž přislíbilo, že Fortnite uvolní v budoucnu i pro smartphony a tablety s operačním systémem Android. Pokud k tomu dojde podle analytiků již během léta, což se jeví jako pravděpodobné, může Fortnite do konce tohoto roku na mikrotransakcích vydělat neuvěřitelných 500 milionů dolarů na obou platformách dohromady.

Rozjetý vlak

Tento závěr vyvodili analytici především z nebývalého úspěchu hry z posledních týdnů, kdy doslova rozdrtila svou veškerou konkurenci a i ty nejoblíbenější herní tituly nechala co se týče výdělků výrazně za sebou. Růst Fortnite nepřibrzdil ani příchod mobilní verze PUBG, která se měla stát jeho hlavní konkurencí a o některé hráče jej okrást. To se ale vývojářům PUBG nepodařilo. Navíc se ani po více než měsíci po vydání hry nezdá, že by růst Fortnite výrazným způsobem zpomaloval. Mírný útlum sice analytici zaznamenávají, nic drastického to však rozhodně není. 

Co si tedy z předchozích řádků vyvodit? Krom toho, že je Fortnite skvělou mašinou na peníze, nejspíše hlavně to, že se s největší pravděpodobností díváme na nejúspěšnější hru letošního roku. Ačkoliv je na podobné závěry s ohledem na dnešní datum v kalendáři ještě brzy, lze Fortnite minimálně za jednoho z hlavních adeptů na hru roku 2018 pro iOS rozhodně označit. Nechme se však překvapit, co přinesou další měsíce. Slušné šílenství může totiž rozpoutat i Harry Potter, který na iOS též zamíří poměrně brzy. 

fortnite-mobile-5

Dnes nejčtenější

.