Zavřít reklamu

Niet žiadnych pochýb o tom, že fenomenálny titul PlayerUnknown’s Battleground za posledné obdobie rozvíril vody herného priemyslu ako ho poznáme. Kam sa pozriete, vidíte novinky zo sveta Battle Royale žánru, ktorý zažíva jeden zo svojich vrcholov. Na odovzdávaní cien BAFTA sa k ďalšej existencii hernej značky PUBG vyjadril aj sám Brendan Greene, známy ako PlayerUnknown. Spoločne s celým tímom točiacim sa okolo obľúbeného titulu má veľké plány do budúcna.

Predĺžený dátum expirácie herných titulov

Videohry ako ich poznáme, sa za poslednú dekádu poriadne zmenili. Budovanie postavy a vlastného statusu naprieč viacerými dielmi ságy, prepájanie profilov medzi rôznymi platformami a príchod AAA titulov na mobilné zariadenia. No najdiferentnejším faktorom je určite expiračná doba nových titulov. Rýchlo kvasené hry, ktoré zapnete a po 10-15 hodinách gameplayu vypínate s tým, že ste v nej prešli všetko čo sa dalo sú minulosťou. Je jedno či máte v ruke gamepad od Xboxu alebo iPhone, vývojári sa snažia vás v hre udržať čo najdlhšie a podľa možností čo najčastejšie. Tony herného obsahu, refreshovanie dostupných predmetov a denné odmeny robia z dnešných videohier záležitosti na niekoľko mesiacov. Dokonca si dovolím tvrdiť, že aj na niekoľko rokov, ak ste stotožnený s miernym repetetívnym pocitom. Pravdaže, takéto tituly je možné spočítať na prstoch rúk, no dúfajme, že sa trh s dlho hrateľnými titulmi bude čoraz viac rozrastať.

PUBG a beh na dlhé trate

A tu sa k slovu dostáva Brendan Greene, hlavný dizajnér a riaditeľ PlayerUnknown’s Battlegrounds. Jedna vec je užívať si hru rok, alebo dva…ale dve dekády? Podľa informácií má tvorca hry v pláne naozaj dlhodobý proces. „Chceme sa tomuto venovať aj počas nasledujúcich 20 rokov. Sme odhodlaní podporovať túto hru veľmi dlhý čas“, hovorí hlava projektu Greene v rozhovore počas udeľovania cien BAFTA. Okrem odvážneho vyjadrenia podsunul aj informáciu o snahe vývojárov priniesť do hry iné herné módy a dostať titul do eSports komunity.

Greene samozrejme netvrdí, že bude týždenne dodávať updaty po dobu dlhých 20 rokov. No počas dosť dlhého času sa hra môže dočkať naozaj enormného množstva máp, zbraní a iných vylepšení. Riešením by po čase mohlo byť prípadné naštartovanie projektu PUBG 2, no podľa vyjadrení Greena sa štúdio zameriava skôr na budovaní hry zvnútra ako na pripravovanie hypotetického sequelu.

O zaniknutie verzie pre smartfóny sa báť nemusíme, štúdio sa zaviazalo prinášať nový herný obsah tak ako pre PC a konzolovú verziu, tak aj pre tú mobilnú. Uvidíme teda, kam sa hra na svojej ceste dostane a čo nám ešte prinesie. Ak ste mobilnej verzii titulu PlayerUnknown’s Battlegrounds ešte nedali šancu, neváhajte kliknite na odkaz uvedený nižšie.

[appbox appstore id1330123889]

Brendan Greene

 

Dnes nejčtenější

.