Zavřít reklamu

Od príchodu hry Playerunknown’s Battlegrounds na mobilné zariadenia prešiel už nejaký ten čas. Hra sa tešila ohromnej popularite, no momentálne je pre mnoho hráčov takmer nehrateľná. Môžu za to nepoctiví hráči, ktorí doslova ničia herný zážitok pre ostatných fanúšikov.

Všetko sa to začalo nenápadne, keď si hráči postupne začali všímať, že niektorí účastníci sú na bojovom poli viac ako o triedu lepší. Výkony, ktoré niektorí hráči v mobilnej verzii PUBG podávajú je nemožné napodobniť len použitím prstov na touchscreene smarfónu. Ako sa zistilo, nešlo o žiadne nadľudské výkony pri stískaní displeja. Hráči si jednoducho nakonfigurujú hru PUBG Mobile do PC emulátora a použitím myšky a klávesnice nedajú mobilným hráčom žiadnu šancu.

Títo podvodníci často pridávajú videá s krátkymi návodmi ako mobilnú hru naštartovať na PC prostredníctvom emulovania. Na fórach kolujú rôzne názory na problém, ktorí v podstate ničí tento skvelý titul. Samozrejme, drvivá väčšina kritizuje hráčov, ktorí kazia zážitok z hry. Mnoho z nich otvorene priznalo, že PC verzia je pre nich jednoducho ťažká a preto sa uchyľujú k takýmto krokom.

Veľká skupina nadšencov Battle Royale hier práve pre tento problém opúšťa PUBG a presúvajú sa k nemenej obľúbenému titulu Fortnite. Práve Fortnite kraľuje rebríčkom už od svojho príchodu na mobilný trh a skutočnosť problémového hrania Playerunknown’s Battlegrounds mu môže pomôcť rozšíriť hernú základňu.

Titul PUBG sa od svojho začiatku neobával ani čínskym napodobenín vo forme kopírovania Battle Royale štýlu, ktoré ešte pred jeho príchodom disponovali akou takou hernou komunitou. Ani vo sne by developerov nenapadlo, že hru môžu takýmto spôsobom zničiť jej vlastný fanúšikovia. Či sa vývojári rozhodnú  tomto akte konať a kedy k tomu teoreticky dôjde nie je zatiaľ špecificky jasné. Dúfajme len, že po pripojení na herný server sa budú spomínaní podvodníci ukazovať čoraz v menšom počte a tak si aj hráči s iPhonom v ruke budú môcť vychutnať „Chicken Dinner“.

PUBG Mobile

Zdroje: polygon, youtube

 

Dnes nejčtenější

.